El creador de The Walking Dead, Robert Kirkman, i diversos productors d'aquesta sèrie sobre zombis van denunciar ahir la cadena televisiva AMC per considerar que el repartiment dels seus beneficis no ha estat just.

La demanda va ser presentada en un jutjat de Los Angeles (EUA) per part de Kirkman, que és també l'autor dels còmics de The Walking Dead en els quals es basa la sèrie, i els productors Glen Mazzara, David Alpert i Gale Anne Hurd.

L'acusació basa els seus arguments en el fet que AMC es va aprofitar presumptament de la integració vertical de la seva estructura per emportar-se més beneficis de The Walking Dead dels que els corresponien. Gràcies a aquesta integració vertical, els denunciants van assegurar que AMC no està pagant el cànon de llicència als creadors de The Walking Dead a preu de mercat, com sí que va fer la cadena amb sèries com de Breaking Bad o Mad Men.

També formen part de les reclamacions de l'acusació els beneficis de la preqüela Fear The Walking Dead, així com Talking Dead, un programa d'entrevistes vinculades al xou principal.