La ciutat francesa de Canes va anunciar ahir la creació del seu propi festival de sèries de televisió, una trobada que tindrà lloc entre els propers 4 i 11 d'abril de 2018 i que diu néixer com a resposta a la maduresa artística i comercial d'aquest format. CannesSeries estarà dividit en tres eixos: el creatiu, amb la projecció de sèries dins i fora de competició; el comercial, amb un fòrum entre creadors, productors i distribuïdors; i l'educatiu, que donarà a vuit persones l'oportunitat de formar-se durant poc més d'un mes en el desenvolupament d'un projecte. El Palau de Festivals, el mateix que cada any acull el cèlebre certamen cinematogràfic, serà també escenari de la selecció oficial, reflex del suport que la ciutat dona a aquesta nova cita.

La socialista Fleur Pellerin, exministra francesa de Cultura, és la presidenta d'aquest nou festival, que tindrà com a padrina de la primera edició o l'actriu danesa Sidse Babett Knudsen, protagonista de la sèrie Borgen. CannesSeries donarà espai també a les minisèries i sorgeix amb la intenció de convertir-se en referència del sector, avalat pels atractius d'aquesta ciutat de la Mediterrània francesa i de la fama de què gaudeix com a seu anual del festival de cinema.

La celebració d'aquesta nova cita, a més, es fa coincidir en part amb el MIPTV, el principal mercat de formats i continguts televisius, amb qui ha unit forces per crear In Development, un fòrum de dos dies dedicat al desenvolupament de noves produccions internacionals. Les sèries que entraran a la competició oficial hauran de ser de recent creació, o inèdites en el cas que provinguin de França, el Regne Unit i els Estats Units, sense un gènere predeterminat. El jurat que decidirà la seva sort s'anunciarà a principis de 2018.

Tot i que la disputa per la millor sèrie recaurà en aquests nous projectes, el festival també donarà cabuda a altres clàssics del gènere amb un altre dels seus apartats, CannesSeries Addict, amb projeccions gratuïtes per al públic en general, retrospectives i trobades amb directors o actors. La catifa vermella, que en aquest cas tindrà un altre color encara pendents de desvelar, cobrarà així un protagonisme destacat i aportarà el glamour a aquest nou projecte, que pretén ser «prescriptor» de les últimes novetats.