Telefónica va anunciar ahir el llançament, a partir del 15 de febrer, del canal Movistar Series a l'Amèrica Llatina, que oferirà sèries originals i una selecció de produccions llatinoamericanes de qualitat a través de la seva plataforma Movistar TV i l'aplicació mòbil Movistar Play. Així ho va donar a conèixer el president de Movistar, Sergio Oslé, en una roda de premsa que va tenir lloc a l'Espai Fundación Telefónica de Madrid, amb la participació del conseller delegat de la unitat global de consum de Telefónica, Michael Duncan; el director de ficció de Movistar +, Domingo Corral; el productor executiu de La Peste, José Antonio Félez; i els creadors de La Zona, Alberto i Jorge Sánchez-Cabezudo.

D'aquesta manera, el nou canal estarà disponible a Xile, Colòmbia i el Perú des del 15 de febrer, i se sumarà durant els propers mesos a l'oferta de Movistar a l'Argentina, Costa Rica, l'Equador, el Salvador, Guatemala, Mèxic, Nicaragua, el Panamà i l'Uruguai, és a dir, 13 països en total sumant Espanya. Movistar Series estrenarà 12 sèries originals al llarg de 2018, i s'emetran també continguts en espanyol produïts per tercers, sèries llatinoamericanes en diferents formats de durada, pel·lícules i documentals. Així, cada setmana, es podran veure nous episodis de 9 sèries i 5 pel·lícules. «Volem també ser una plataforma per a productors independents a la regió», va assegurar Duncan.

Per al president de Movistar +, aquesta iniciativa té un abast «ambiciós», ja que se serveix de «tota la potència de distribució» del grup en els països en els quals està present. Aquesta operació farà que les sèries de Movistar + arribin a 3,8 milions de clients de televisió de pagament a Espanya i a 3 milions més a Hispanoamèrica. La Peste, creada per Alberto Rodríguez i Rafael Cobos, serà la primera producció original que estrenarà Movistar Series.