José Mota torna aquesta nit al prime time de La 1 de Televisió Espanyola amb José Mota presenta, un espai ple d'humor que incorpora nous personatges, divertides paròdies, esquetxos que aprofundeixen en la realitat del carrer, versions cinematogràfiques, musicals i plenes d'actualitat. El còmic torna a la cadena pública després de l'èxit de l'últim especial de cap d'any Bienvenido Mister Wan-Da, que amb més de 4,8 milions d'espectadors va liderar la nit i va aconseguir la millor dada des de 2010.

Una de les principals novetats que l'audiència trobarà a José Mota presenta és que tots els personatges seran nous. Entre els nous personatges als quals donarà vida l'humorista, hi ha Tony Folledo, un còmic que es va moure a Espanya en els últims 50 anys, un resum de la història recent de l'humor espanyol en la pell d'un humorista del carrer. S'estrenen a més les figures del negociador espanyol, el més eficient del món, un personatge del qual pot presumir la policia espanyola.

Altres novetats són l'home de la RAE, un superheroi espanyol al que no hi ha relliscada gramatical ni atropellament al llenguatge que se li resisteixi; i la parella, dues persones dels nostres temps que visionen el programa de Mota setmana rere setmana i interactuen amb el que estan veient a la petita pantalla.