La tarda d'ahir va posar punt i seguit a l'episodi de pluges que la demarcació de Girona ha rebut des de dimecres passat i que durant el cap de setmana han descarregat més de cents litres per metre quadrat en diferents poblacions de les comarques gironines situades al Prepirineu, com ara Planoles, on durant els dos últims dies es van registrar fins a 245 litres de precipitació per metre quadrat, o a Queralbs, 162,8, o 118,8 a Sant Pau de Segúries. La previsió pels pròxims tres dies és que el temps serà inestable amb algunes precipitacions, malgrat que ja no tan abundants com les de la setmana passada.

El fet que les pluges no hagin caigut de forma intensa ha evitat que s'hagin causat danys de consideració, tot i que els bombers van informar ahir que van fer 55 sortides a la demarcació de Girona com a conseqüènica de les pluges, la majoria per baixos o garatges inundats o per alguna branca que representava un perill per a vianants o vehicles. La Selva, el Gironès i el Ripollès van ser les comarques gironines que més sortides de bombers van registrar ahir.

Els Bombers van fer a tot Catalunya 575 sortides a conseqüència del temporal des de les quatre de la matinada de diumenge fins a les vuit del vespre. La major part d'aquestes actuacions es van dur a terme a les comarques del Baix Camp, i al Tarragonès.

Sí que va tenir més conseqüències per un restaurador de Caldes de Malavella, Víctor Pino, que es queixava que el pas inferior de la carretera de C-35 -que va de Vidreres a Llagostera- que té per accedir al seu establiment -el Molí de la Selva- va quedar inundat com a conseqüència de les ?precipitacions i, assegurava, que els Mossos d'Esquadra van tallar-lo. Cap al migdia uns operaris amb una bomba d'aigua van treballar per intentar de treure'n l'aigua i que els vehicles poguessin circular.

Aquest episodi de pluges també va provocar un fort temporal de mar durant tot el cap de setmana, amb onades de tres i quatre metres.

Ahir al vespre, el Centre d'Emergències de la Generalitat va desactivar l'Inuncat, i de fet, per avui, no es preveia cap situació de risc meteorològic.

Fulles al terra

Així, molts punts de la geografia ?gironina van registrar carrers amb grans bassals d'aigua després de les incessants pluges d'aquesta ?darrera setmana. En alguns punts, com ara a Girona, la gran ?quantitat de ?fulles caigudes dels arbres va provocar que es taponessin els ?embornals, de manera que l'aigua no podia evacuar-se, cosa que ?inevitablement derivava en basses que en carrers i punts baixos ?podien arribar als 20 centímetres.

En qualsevol cas, les pluges van ajudat a millorar la situació dels pantans i a regar els camps de conreu.