El temporal de pluja i vent, amb ràfegues de fins a 160 quilòmetres per hora, que ahir va assolar Tarragona, va provocar importants danys materials, especialment a Salou, on es va produir un tifó, que va afectar un càmping on una dona va quedar ferida. Els Bombers de la Generalitat van realitzar més de 500 serveis, la meitat a la província de Tarragona. I més en concret a la zona de Salou i Cambrils, on la força del temporal va ser més gran, i va provocar, fins i tot, que el servei ferroviari de la línia Barcelona-València quedés tallat temporalment en inundar-se la via, encara que els servei va quedar restablert al migdia.

El tornado es va formar al voltant de les quatre de la matinada, i es va desplaçar pel barranc de Barenys fins al municipi veí de Reus. El fenomen meteorològic es va acarnissar tant en el nucli urbà de Salou com en el càmping Sangulí, on el vent va enderrocar caravanes, en una de les quals es trobava una dona, que va patir el trencament d´un braç. El vent i l´aigua van arrencar arbres del passeig marítim entre Salou i Vilafortuny, on va destrossar cotxes, mobiliari urbà i va provocar importants desperfectes en múltiples habitatges, així com el camp de futbol municipal.

L´aiguat va ser el responsable indirecte d´una explosió de gas a Almoster, en un punt situat entre Tarragona i el Vendrell, que, a més de dos ferits, va provocar un tall de subministrament elèctric. Pel que sembla, l´incident es va produir quan un matrimoni, família dels propietaris d´un habitatge unifamiliar, va anar a comprovar l´estat d´afectació de casa seva. En no haver-hi llum, van encendre un encenedor, que va desencadenar l´explosió.

Però on també van notar els efectes d´aquest intens temporal va ser al sud de Tarragona, on els forts vents es van endur diversos arbres. Alguns testimonis van explicar que havien intentat fins i tot aguantar les vidrieres dels seus habitatges però que la intensitat de les ràfagues eren tan intenses que no van poder fer res. A banda de la dona ferida no es van registrar més danys personals.

Nucli habitat

Un tornado va afectar el municipi de Cabra del Camp (Alt Camp) la matinada de diumenge sense provocar danys personals. El fenomen meteorològic es va centrar en la urbanització de Miralcamp, formada per unes cinquanta habitatges i va provocar importants desperfectes, encara que cap dels 30 ­veïns que dormien al barri va quedar ferit.

El tornado va destrossar diversos pins i va sembrar la carretera de troncs i branques. I també va trencar vidres, arrencar tendals i causar danys en l'arrebossat de les façanes. L´alcalde de Cabra del Camp, Andreu Farré, en declaracions a Catalunya Ràdio, va remarcar que, tot i els desperfectes en zones naturals, «el tornado, per sort, no ha ferit ningú».