L'Auditori-Palau de Congressos de Girona no nota la crisi econòmica. Almenys pel que fa a nombre de congressos que acull. Per l'any vinent ja n'hi ha lligats quinze (dos pendents per confirmar: unes jornades sobre software lliure i un congrés de spaeakers), una quantitat igual a la d'aquest any 2008 i superior la del 2007, quan es van organitzar deu congressos a l'equipament de la Devesa. I encara queda temps per poder concertar altres congressos. L'aturada econòmica que es pateix a nivell global no espanta els responsables del Palau de Congressos. Al contrari. El director de l'equipament, Ramon Barnusell, afirma que "encara tenim capacitat de creixement".

La programació es fa "a anys vista" i "en ser nous, tenim clar en quin sector ens hem de moure", explica Barnusell. El màxim representant de l'equipament es refereix al fet que són conscients que no poden plantejar-se congressos com els de Barcelona. Primer perquè el mateix Palau de Congressos no està preparat per absorbir tanta gent i segon perquè la ciutat no pot oferir prou places hoteleres. "Sí que podem assumir congressos per a 2.000 persones que busquen ciutats amb encant", com és Girona.

A ciutats mitjanes (que no superen els 200.000 habitants) es calcula que cada participant en un congrés gasta una mitjana diària de 247 euros. A nivell de ciutats més grans, la quantitat s'enfila fins als 420 euros. Tenint en compte que aquests quinze congressos portaran uns 8.500 participants, l'impacte econòmic (restaurants, hotels, botigues...) i que hi ha 46 dies amb un congrés, la quantitat s'enfila fins als 7.607.600 euros.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, afirma que el mercat del turisme de congressos que s'està assolint a la ciutat està assumint cada cop una major activitat gràcies al clima, l'entorn favorable i la varietat d'oci, cultura i gastronomia. Pel president de l'Associació Catalana d'Organitzadors Professionals de Congressos i membre de la junta directiva de les associacions espanyola i europea d'organitzadors professionals de congressos, Tomàs de Gil, "Girona ja es pot permetre congressos internacionals: Té un bon palau, bons hotels i tindrà el tren d'alta velocitat".

Els congressos previstos per a l'any vinent a Girona són variats i alguns d'àmbit internacional, com un de dansa, un d'informàtica o un d'alimentació. Pràcticament tots són nous a excepció del Fòrum Gastronòmic i les jornades Saló de Vivers. Altres congressos debatran sobre joventut, noves tecnologies, serveis lingüístics o sanitat (un sobre les malalties al ronyó i un sobre anestesistes).

A banda dels congressos també va en augment la resta d'activitats com ara jornades, convencions i altres actes. Es preveu que aquest 2008 hi haurà una seixantena d'activitats, que representen un increment del 15 per cent respecte a l'any anterior.