El calvari de la desena de gironins atrapats a Roma va ?continuar ahir, mentre a Girona els familiars vivien una espera eterna. Ryanair va cancel·lar els vols de Roma a Girona pel tancament de l'aeroport de Ciampino per l'accident de dilluns d'un aparell i amb l'afegit que Fiumicino, l'altre aeroport romà, estava també tancat per una vaga d'Alitalia. Si bé els panells informatius de l'aeroport gironí van indicar durant tot el dia l'arribada de tots els vols programats entre la capital italiana i Girona els avions que van arribar a la terminal gironina anaven buits. D'aquesta manera, i sense més explicació, per exemple el vol FR9185, que havia de sortir de Fiuminicino i que tenia previst aterrar a les 19.35 hores, desapareixia del panell davant l'estupefacció dels familiars. Finalment una persona va explicar des del taulell d'informació d'Aena que els avions havien arribat buits. Poc després, cap a les vuit del vespre, Ryanair confirmava que havia cancel·lat els vols de Roma a Girona.

La companyia aèria irlandesa va informar que té previst avui traslladar els passatgers atrapats. L'odissea va arrencar dilluns després que un dels seus aparells va haver de fer un aterratge d'emergència a causa d'uns estornells. Una situació que va obligar a cancel·lar un dels seus vols que havia de sortir des de Ciampino. Ryanair, a la recerca d'una sortida per als seus clients, va intentar recol·locar els passatgers amb els avions que sortien des de Fiumicino. El problema és que en aquest aeroport es van trobar que estava tancat per una vaga. El treballadors d'Alitalia van anunciar una vaga de 24 hores. Una circumstància que va agreujar encara més la situació dels prop de 700 espanyols que van quedar atrapats ahir a Ciampino.

Fonts de l'empresa van indicar a ACN que els passatgers que dilluns no van poder volar a les seves destinacions com a conseqüència d'aquest aterratge tampoc ho han pogut fer aquest dimarts pel tancament de l'aeròdrom a causa de la vaga. Als passatgers afectats se'ls ha retornat l'import del vol o bé se'ls ha reubicat en un altre vol per un altre dia. Mentre això passava alguns familiars dels passatgers atrapats a Roma i que no es van poder posar en contacte amb ells via telefònica, esperaven pacientment a l'aeroport de Girona. Un espera que es convertia en indiganció i desesperació en veure que els vols que suposadament estaven volant des de Roma, amb retard, desapareixien del panell informatiu sense més explicació.