Prop de mig miler de gironins es van concentrar ahir entre la una i les tres del migdia per protestar contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que es debat al Parlament de Catalunya. Professors, sindicats, estudiants i pares i mares es van reunir ahir a la plaça de Lleó davant dels serveis territorials d'Educació per dir "no" a una llei que "margina l'escola pública en favor de la concertada". Si bé la manifestació d'ahir va estar marcada per la divisió sindical i pels 3.500 docents que es van mobilitzar a Girona el passat 14 de febrer per rebutjar l'aleshores avantprojecte de llei.

CCOO, UGT, les dues federacions d'associacions de pares (FAPAC i FAPAES) i l'associació d'estudiants (AJEC) van decidir no donar suport a la vaga del sindicat majoritari a les comarques gironines. Tot i així, al costat dels sindicats convocants, USTEC-STEs, ASPEC-SPS i CGT, hi havien membres afiliats d'altres sindicats que per decisió pròpia van decidir adherir-se a la concentració contra la LEC. Un professor de l'Ustec-STEs li comentava ahir a un altre de CCOO: "Les ?guerres sempre s'han perdut pel mateix motiu". I ell li va respondre: "Tens raó, i per això he decidit venir". I és que, segons va comentar, CCOO no va prohibir als seus afiliats manifestar-se amb la resta de sindicats.

Segons les dades que va facilitar la Conselleria d'Educació un 17,62% del professorat gironí, amb 6.943 professionals, va seguir la vaga. El portaveu d'USTEC-STEs, Xavier Díez va reconèixer que la manca d'acord entre els sindicats va provocar que el nivell de participació baixés. No obstant, va defensar que el seguiment va ser "bo". En aquest sentit, el sindicat va indicar que entre el 45 i 50% del professorat va seguir la vaga, un 50% de les escoles i prop d'un 80% de l'alumnat.

Cap a dos quarts de dues, el sol només tocava en un racó de la plaça. L'espai on es van concentrar més cotxets per metre quadrat. L'Elda, maré d'una nena d'onze mesos, manifestava que la conselleria "està facilitant la creació de guetos escolars" i que aquesta circumstància esta "influint en l'educació dels nens". Per ella, i per tots els allà presents, la conselleria els "està colant un gol".