investigació i molts interrogants. Els Mossos d'Esquadra investiguen sota secret de sumari.El cos de Montserrat va ser trobat en un aparcament públic.Algunes botigues van tancar ahir com a mostra de dol. A uns 300 metres del lloc del crim, el Mossos ahir van trobar, semibuida, la bossa de la víctima. La comitiva judicial va prendre mostres del cos i ara es busca l'ADN de l'agressor.

Montserrat Sánchez López tenia 40 anys i treballava des d'en feia uns sis a les botigues Lipstick de Palafrugell. Actualment n'era l'encarregada; el fet que sortís de l'establiment amb la recaptació diària i que algú l'agredís per robar-la-hi és una de les hipòtesis sobre les quals treballen els Mossos d'Esquadra -una hipòtesi que ahir se sostenia en la troballa de la seva bossa abandonada uns 300 metres més enllà del lloc del crim; a l'interior hi havia alguns elements personals de Montserrat però en faltaven d'altres. Nascuda a Palafrugell, des de feia anys residia a Pals. Havia estat casada amb l'actual regidor de CiU al l'Ajuntament palsenc Lluís Jofra, però des de feia uns anys compartia la seva vida amb Josep Martí, amb qui va tenir un fill que actualment té sis anys. Ahir treballadors de botigues i bars del centre la recordaven tot qualificant-la de persona amable, responsable, discreta, riallera; sempre preocupada pel seu fill.

Montserrat s'havia reincorporat feia pocs dies a la seva feina després d'un període de vacances en què havia anat a Andalusia a veure la seva família. La nit del crim, explica una altra botiguera del complex comercial, era sola al local de Lipstick que dóna al carrer Sant Sebastià. Pocs minuts més tard de dos quarts de nou, com cada dia, va sortir de la botiga sola per anar a buscar el cotxe i anar-se'n cap a casa, a la plaça Placetes de Pals. Normalment, apunten algunes de les dependentes, aparcava al Camp d'en Prats, però la inseguretat que es respira en aquest espai públic l'havia dut a deixar cada dia el seu Fiat Punto a l'aparcament del carrer Anselm Clavé. I allà va tenir lloc l'encontre fatal.

La investigació per aclarir les circumstàncies que envolten el crim del carrer Anselm Clavé de Palafrugell segueix mantenint molts interrogants oberts. A mesura que se'n van coneixent més detalls, però, sembla cada vegada més clar que fos qui fos l'agressor sabia molt bé què buscava: acabar amb la vida de Montserrat Sánchez López. I és que ahir va transcendir que, malgrat que ella va provar de defensar-se, tenia molt complicat escapar viva de l'atac perquè l'homicida li va clavar fins a 18 ganivetades. Així les coses, malgrat que ahir també va aparèixer la bossa de mà de la dona en un safareig proper a l'aparcament on van succeir els fets, l'acarnissament amb què la van apunyalar porta els investigadors a centrar les sospites en algú proper a la víctima, en algú que perseguia alguna cosa més que robar-li la recaptació de la jornada.

Els forenses van passar-se el matí, i part de la tarda, treballant a l'Institut de Medicina Legal de Girona i practicant l'autòpsia al cadàver de la dona. Malgrat que el jutjat de la Bisbal té decretat un sever secret de sumari i totes les informacions que envolten els fets arriben amb comptagotes, de l'exploració del cadàver es desprèn que Montserrat Sánchez va provar de defensar-se de l'atac. Tenia marques en braços i mans (les anomenades ferides de defensa) que revelarien que la dona va poder veure qui l'estava atacant i que va provar d'aturar-lo. Una de les dades que pot ser determinant per trobar el culpable és l'analítica que els metges forenses fan de les restes orgàniques que van aconseguir aïllar de sota les ungles de la dona.

Els Mossos també continuen cercant pistes que els condueixin al responsable del crim. L'aparcament on van matar la dona, el carrer Anselm Clavè i tots els contenidors i racons de la zona han estat escrupulosament examinats en les darreres hores per localitzar l'arma del crim, i és que aquest és un element que podria aportar importants detalls sobre el ?desenvolupament dels fets. A banda del treball de carrer, els investigadors van seguir ahir amb els interrogatoris a la gent més propera a la víctima, com ara el seu marit i la seva exparella; a més d'altres familiars i coneguts de la víctima. Mentrestant, a la botiga on treballava, al carrer Sant Sebastià, els rams de flors i les espelmes deixaven testimoni de la seva mort.