alegria a dojo El dia més esperat pels nens i les nenes per fi es va fer realitat amb l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.Els tres Reis saluden des del pont de l'Alferes Huarte.Es van acumular gentades de persones per tot el recorregut per poder veure de prop els tres personatges més estimats i desitjats de la jornada arreu del planeta. Una multitud es va acostar fins al campament situat als jardins de Fora MurallaEl Rei Melcior, eufòric, alça els braços en ser reconegut pels gironins i gironines com un dels portadors de felicitat. El Rei Negre saluda la gent a la plaça del Vi, poc abans d'arribar a l'Ajuntament de Girona.El Rei Ros davant d'un grapat de gent que l'esperava al descens del campament reial a la zona de les Pedreres.

La màgia va inundar ahir els carrers del centre de Girona amb la visita dels Reis d'Orient, que portaven coses per tota la gent. Milers i milers de persones de tots tamanys i edats van envair els carrers per on se sabia que passarien Ses Majestats repartint caramels i deixant entreveure alguns dels regals reservats pels petits gironins, com aquella desitjada Wii o els productes de High School Musical. Molts d'aquests espectadors no aixecaven dos pams de terra però volaven d'il·lusió. Potser per la poca alçada, els seus pares se'ls posaven a l'espatlla perquè poguessin veure el pas dels tres personatges que durant tantes i tantes nits havien somniat, desitjat i esperat amb il·lusió.

Un dels Reis més actius va ser Melcior, que fins i tot saludava els nens i nenes que pujaven a la seva carrosa just abans que la comitiva emprengués el camí cap a la plaça del Vi. Molt aclamat també era Baltasar, el Rei Negre que sempre ha caigut simpaticot als menuts i menudes de la ciutat. Al mig hi havia Gaspar que es va fer un fart de saludar i llançar caramels.

Tot havia començat amb les precavalcades i amb el campament als jardins de Fora Muralla, ple a vessar de gent entusiasta nerviosa per l'olor reial i per la xocolatada calenta que es repartia gratuïtament. Abans de pujar a les carrosses i emprendre un petit viatge per diferents carrers de Girona, Melcior, Gaspar i Baltasar van sortir del campament i van saludar els gironins i gironines des del pont de l'Alferes Huarte. Tampoc van fer un lleig, al contrari, als forans d'altres poblacions que es van apropar fins a la capital per posteriorment veure també l'arribada dels tres personatges a la seva població de residència. Al pont van fer aparèixer uns focs d'artifici de diferents colors, que van esporugir algun menut.

Durant el trajecte, es podien veure molts fanalets encesos i algunes torxes reials que més d'un es mirava amb certa expectació per por que es repetís l'incident de l'any passat, on una carrossa va perdre la seva roba per culpa d'un petit foc. La cuinera, a l'estil d'una cheer-leader, animava els més petits a cantar la tradicional cançó dels Reis.

Hi havia tanta gent, que a les darreres files ja no hi arribaven caramels. Segons estudis dels darrers anys, aquestes activitats sumen aproximadament unes 80.000 persones que formiguegen pels carrers que també trepitgen els Reis abans d'entrar a les cases pels llocs més insospitats per poder lliurar els obsequis o deixar-hi carbó a aquells qui no s'han portat bé al llarg de l'any. Que ho sàpiguen per l'any vinent.