Fred intens a Girona ciutat i fins i tot al litoral. Diversos centímetres de neu a Sant Hilari Sacalm, Ripoll, Olot, Puigcerdà, paratges emblanquinats a l'Empordà i al Gironès i una lleugera nevada al vespre a Blanes, Maçanet de la Selva i Sils. Carreteres tallades a Ribes de Freser, cadenes obligatòries a la Vajol, Agullana i la collada de Toses, i gel a la calçada durant tot el dia als accessos a Sant Hilari Sacalm. Preocupació per part de les autoritats per l'operació de retorn dels qui acabaven les vacances a les estacions d'esquí. Presa de decisions a Perpinyà per garantir l'atenció a la gent sense sostre davant la perspectiva de temperatures al voltant dels -10 graus. A Girona, de fet, es va registrar ahir la màxima més baixa del que portem d'hivern: tan sols cinc graus.

El fred va ser ahir la tònica general a tota la demarcació. Les temperatures més altes, registrades a municipis del litoral com ara l'Escala o Lloret de Mar, en cap cas van superar els 10 graus. Les més baixes van donar-se, òbviament, a les comarques d'alta muntanya; i la previsió apuntava que Puigcerdà assoliria aquesta passada matinada els -10 graus. Davant el risc generalitzat de nevades a tot Catalunya, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya va activar dilluns el pla Neucat, que ahir es va actualitzar davant el risc de nevades a la cota litoral. Girona va veure com, cap a quarts de set de la tarda, queien volves de neu, però l'aigua de pluja caiguda durant tot el dia va impedir que quallés. Pel que fa a les carreteres, quatre registraven problemes viaris ahir al vespre: talls a la GIV-5217 a la Cerdanya i l'obligació de portar cadenes i la prohibició de circular camions a la N-260, a Ripoll. Les comarques afectades són el Ripollès, la Garrotxa i la Selva.

Les màquines llevaneu van treballar ahir a prop de la Jonquera i van tirar sal a la calçada per evitar la formació de plaques de gel. L'activació del Neucat va suposar tenir preparades per actuar 60 màquines llevaneu i més de 2.000 tones de sal. Ahir al vespre, Protecció Civil cridava a la precaució en cas d'haver de sortir a la carretera i anunciava molt altes probabilitats de nevades a l'Alt Camp, Alt Penedès, Baix Camp, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Tarragonès i Vallès Occidental, i menys risc a l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla de l'Estany, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Urgell, Val d'Aran i Vallès Oriental.