Unes 400 persones es van veure afectades ahir per la cancel·lació de quatre vols de Ryanair entre Girona i Madrid, dos en cada direcció. Únicament els dos vols de primera hora del matí -de Girona a Madrid a les 6.35 i de Madrid a Girona a les 8.20- van poder connectar ahir els aeroports situats a Vilobí d'Onyar i Barajas, a causa de la forta tempesta de neu que va caure sobre la capital espanyola. Les cinc hores que l'aeroport madrileny va haver de suspendre el trànsit aeri van ser suficients per provocar problemes en els vols fins molt més enllà del moment en què es va reempendre la circulació.

Els dos vols que havien de connectar Girona i Madrid al migdia -a les 12.50 en direcció a Girona i a les 14.30 a la inversa- van ser cancel·lats degut a la impossibilitat d'aterrar o enlairar-se des de Barajas, cosa que la majoria de pasatgers no van saber fins que no es van trobar a les seves respectives terminals.

Per la seva banda, els que tenien previst viatjar a la nit albergaven algunes esperances de fer-ho, sobretot tenint en compte que a la tarda Barajas havia reemprès l'activitat. No va ser així, perquè la majoria de companyies -Ryanair entre elles- havien optat per cancel·lar els vols davant la poca seguretat que tenien de poder realitzar-los. Finalment, per tant, el total de viatgers afectats amb destinació o sortida a Girona van ser aproximadament d'uns 400.