Un 58% dels lectors que han votat l'enquesta "Dolors Padilla serà una bona alcaldessa de Castell-Platja d'Aro?" opina que no, atès que haguessin preferit un altre candidat. Ha estat el 36% el que sí que ha manifestat estar satisfet amb la nova alcaldessa, al·legant que calia trencar amb 18 anys d'alcaldia de CiU a mans de Joan Giraut. Un 6% no s'ha posicionat.

Servili Cepió, cònsul romà del segle II abans de Crist oferia una recompensa per a qui eliminés el seu enemic, Viriat. Van ser els socis de Viriat els que el van matar i, quan van anar a veure Cepió per cobrar els diners, el cònsul va ordenar executar-los. "Roma no paga traïdors", va afegir segons li atribueix la Història. Sense sang per mig, però amb molta fredor, l'exalcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut (CiU), va dedicar aquestes mateixes paraules al seu soci durant els darrers sis anys, el seu regidor d'Urbanisme des del 2006, el popular Antoni Cano. El mateix que va deixar el govern a finals d'aquest juliol, va signar una moció de censura amb PSC i Iniciativa i que ahir va posar fi als 18 anys ininterromputs d'alcaldia de Giraut. Una mostra més de la irritació que l'exalcalde sent pel seu antic soci, després que l'acusés d'enganyar-lo en les negociacions que van mantenir per intentar refer el pacte i acabar el mandat.

Aquesta frase directa a Cano -abans de dir-la es va adreçar a ell- la va citar durant la seva intervenció, la darrera com a alcalde. "No serà un discurs de comiat", va arrencar per assegurar que ?"exerciré i exercirem les nostres responsabilitats a l'oposició". També va manifestar que no tirarà la tovalla, que el seu treball serà "per poder tornar al govern democràticament", alhora que va dir que abans del pròxim estiu decidirà si opta a tornar a ser alcaldable per a les eleccions del 2011. De moment, es considera l'alcaldable que té una major confiança dels veïns.

Giraut va desitjar "sort i encert" a Padilla i va reivindicar la seva feina al capdavant de l'Ajuntament: "Crec que 18 anys d'alcalde i sempre ser la llista més votada avala la meva tasca d'alcalde". I va passar a l'atac acusant PSC i ICV de "demagògia gratuïta" quan deien que el pacte de CiU, PP i ERC era "encobert" i responia a "interessos particulars".

També va citar Cano, que a Televisió de Costa Brava va dir que pactar amb socialistes i ICV és "el pacte més rendible". Per acte seguit assegurar que l'ampliació del Port d'Aro tenia les "reticències" del conseller Joaquim Nadal. Fins el 31 d'agost, segons Giraut, quan Cano hauria firmat la moció de censura i Nadal donés llum verd a l'ampliació portuària.

L'exalcalde es va acomiadar disculpant-se "per si algú s'ha sentit agreujat aquests 18 anys" i recordant la seva família i companys de partit.

Per la seva part, David Puig (ERC) va enllaçar la crítica cap al nou tripartit precisant que "cal ser molt ingenu per creure's" que Cano va deixar l'equip de govern de CiU perquè havia penjat a Internet els estudis previs de la revisió del POUM sense consultar-li. També va aprofitar per burxar les possibles contradiccions de PSC i ICV amb un soci com Antoni Cano o del que han dit en el passat -Port d'Aro, puja d'impostos, presumptes incompatibilitats de Cano-.

Cano es desmarca

Cano no va respondre Giraut i es va limitar a dir que "tothom diu la seva i coses sense sentit". Va reconèixer la feina de l'exalcalde per criticar les "ingerències" de Puig aquests dos anys. Sobre les negociacions per refer el pacte, va manifestar que les propostes eren "totalment inacceptables" i creu que l'actual govern té "les bases sòlides per treballar fort". Un missatge crític amb ERC i de confiança en el nou tripartit que van repetir Padilla i l'ecosocialista Pedro Torres. La socialista, a més, va dir desconèixer res del que havia dit Giraut sobre Nadal.

Ja com a alcaldessa, Padilla va fer un discurs prometent treball, il·lusió i propostes concretes com intentar "contenir" la pressió fiscal o millorar l'oferta turística.