El govern (CiU, PP) de l'Ajuntament de Lloret de Mar ha pagat, al llarg d'aquest darrer mandat, un total de 115.134,54 euros a l'empresa de lampisteria Bartomeu Comas Geremias en concepte de ?contrac?tes menors i procediments negociats. El gerent de la societat, anomenat també Bartomeu Comas Geremias, forma part del Comitè Executiu local de Convergència i va presentar-se en les darreres eleccions municipals de 2007 com a segon suplent de la llista de Convergència i Unió, tot i que anava com a independent.

En dos anys i 10 mesos, el govern municipal ha anat encarregant treballs a la companyia Bartomeu Comas Geremias, que regenta el lampista de nom homònim i homògraf. A diferència d'altres tipus de contractes del sector públic, els que són menors poden ?adjudicar-se de forma directa sense necessitat de concurs. En virtut d'aquesta modalitat contractual el govern va poder assignar, per exemple, tres contractes a aquesta empresa (vegin imatge) per realitzar tasques d'instal·lació i subministrament al Centre d'Interpretació Ambiental de Fenals-Santa Clotilde i que sumaven, en conjunt, 36.632,92 euros.

És per aquest motiu que el regidor del PSC Joan Carles Amaya es pregunta si la realització de diferents contractes "inferiors a 18.000 euros" per a les obres del Centre d'Interpretació s'ha fet expressament per evitar que surtin a concurs públic i poder realitzar així l'adjudicació directa.

L'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU), ho nega afirmant que el govern no té cap tracte de favor a cap empresa. És més, Crespo especifica que Bartomeu Comas Geremias ha arribat a presentar-se a concursos públics que no ha acabat guanyant. Posa com exemple la instal·lació elèctrica del camp de futbol o la col·locació i retirada dels llums de Nadal. Aquesta última va ser un procediment negociat que el 22 de febrer de 2008 es va adjudicar a una altra lampisteria, per un import de 53.520,35 euros. El fet no va impedir que el mateix dia s'acordés realitzar un contracte menor a l'empresa Bartomeu Comas Geremias, per valor de 18.858,10 euros, per dur a terme aquesta mateixa tasca.

Per la seva part, Amaya assegura que durant el proper ple demanarà explicacions al govern. "Sospitem que aquesta és una de tantes empreses que es beneficia dels contractes, igual que Aglomerats Girona o Cubas y Contenedores Pallarés".

La darrera adjudicació mitjançant procediment negociat que ha beneficiat Bartomeu Comas Geremias són els treballs de rehabilitació de l'enllumenat del pavelló vell que ascendeixen a 32.083,86 euros.

El primer contracte d'aquests darrers 2 anys i 10 mesos va ser la instal·lació de llums de Nadal per valor de 9.785,18 euros comptabilitzada el 18 de gener de 2007.