La reorganització que la Fira de Mostres ha adoptat aquest any, redistribuint espais i concentrar-los per sectors, en general, ha agradat i es potenciarà per al 2010. Això si més no és el que va declarar ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar. No obstant, va admetre que havien rebut crítiques per tal com havia quedat algun indret, com la planta baixa del Palau Firal. S'ha trobat a faltar, per exemple, l'expositor de Caixa Girona que incloïa un petit teatre i també l'estand de degustació de cafès. De cara a l'any vinent, s'intentarà dotar-lo d'una vesant més lúdica i menys institucional.

Aquesta seria la principal autocrítica, més que no pas la pèrdua important d'expositors (més de vuitanta estands menys que l'any passat) respecte a l'anterior edició. Albar va indicar que ja estan treballant amb l'objectiu de convèncer empreses que enguany no s'han cregut el projecte o en altres que havien vingut en anteriors edicions, però que darrerament s'estan centrant en fires especialitzades i no en les multisectorials. Els preus per ser presents en la Mostra no es rebaixaran, però tampoc s'apujaran.

Anna Albar, però, va recordar que el canvi de model s'anirà fent gradualment durant cinc anys i que es poden anar fent retocs pel camí. De l'apartat més positiu, Albar va parlar del sector de l'alimentació, molt ben valorat pels expositors i pels visitants. També l'espai de l'outlet immobiliari. Les activitats paral·leles com ara la conferència de Xavier Sala i Martín, el networking de la Cambra de Comerç, les jornades tècniques o les demostracions, també han convençut i es reforçaran.

El nombre de visitants superarà lleugerament el de l'edició del 2008, que va ser de 120.000 persones. Albar calcula que enguany hauran estat unes 125.000 o 130.000, tot i que la xifra estava per tancar ja que no es disposava de les dades exactes del darrer dia, on hi va haver molta concurrència en coincidir amb Tots Sants. Respecte a altres anys, s'ha detectat una presència més alta de professionals (d'àmbits com la decoració o l'arquitectura) que en altres edicions.