Anna Maria Geli repetirà de rectora a la UdG en un nou mandat de quatre anys, després d'imposar-se a Manel Poch per un marge del 2,48% dels volts emesos, que queda transformat en un 6,96% després d'aplicar-li la ponderació. Aquesta és la diferència més àmplia entre candidats històricament registrada en unes eleccions a la UdG, però resulta ajustada si s'analitza mesa per mesa.

Geli va guanyar en la mesa electoral del rectorat i en les meses de quatre facultats (Educació, Lletres, Dret, i Infermeria), però va rebre menys vots a les altres quatre facultats (Ciències i Medicina, Politècnica, Econòmiques i Turisme), on es va imposar Manel Poch.

Es pot afirmar, doncs, que Geli va guanyar a Lletres i Poch ho va fer a Ciències. Geli va guanyar amb contundència a les meses de Lletres, mentre que Poch es va imposar per escassos marges a les de Ciències. Aquest vot massiu de Lletres va ser determinant.

No es pot passar per alt que dels 12.301 membres de la comunitat universitària només 2.632 (21%) van exercir el dret a vot, i que els vots nuls (835) van ser superiors als que van rebre Geli (746) i Poch (710). Si al vot nul se li suma el vot en blanc (341), el resultat dóna 1.176, no gaire allunyat dels 1.456 vots acumulats per les dues candidatures. El Consell d'Estudiants va recomanar el vot nul.

Per sectors, Geli va ser clarament més votada per professors i per personal d'administració i serveis, mentre que Poch es va imposar entre els estudiants que han votat.

Amb tot, Geli ha incrementat marge de confiança respecte de les anteriors eleccions de 2005, quan es va convertir en la primera dona rectora d'aquesta universitat mposant-se a Sergi Bonet en una segona volta molt ajustada. Bonet va rebre més vots absoluts (1.552, el 55,77%) que Geli (1.231, el 44,23%), tot i que després de la ponderació l'ordre es va capgirar i Geli va guanyar per un ajustat 51,76% a 48,24%.

Els candidats es van abraçar i felicitar mútuament ahir a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres, i mentre avançaven cap a l'acte de proclamació -encara sense conèixer el resultat oficial, tot i que els murmuris eren clarament favorables a Geli-, van rebre mostres de suport de l'alcaldessa Anna Pagans, el delegat del Govern català Jordi Martinoy i el del Govern espa?nyol, Francesc-Francisco Busquets, l'exconseller Joan Manuel del Pozo o el diputat Carles Puigdemont, entre altres assistents.

Efectuada la proclamació oficial, complint el principi de la cortesia, Poch va felicitar la guanyadora i va posar el seu equip a la seva completa disposició per treballar pel bé de la UdG.

Una Geli somrient es va desfer també en agraïments i va anunciar que comencen quatre anys d'oportunitats, reptes i lluita per acabar de posicionar la UdG en el context català i europeu.

La rectora reelegida va insistir en el seu programa basat en la millora de la imatge externa i l'autoestima interna de la UdG i no va descartar incorporar noves cares a l'equip que ha concorregut als comicis.