Mohamed va ser el nom de nen més posat al Baix Empordà durant el 2008, i el vuitè de les comarques gironines. En canvi, Marc i Júlia van ser, un any més, els noms més triats pels pares al conjunt de la demarcació, mentre que en l'àmbit de Catalunya Paula va passar per davant de Júlia en l'apartat femení. En canvi, Marc es manté al capdavant de la classificació masculina tant a Girona com a tot Catalunya, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Les comarques gironines s'han caracteritzat, en els darrers anys, per experimentar un gran increment de població nouvinguda, malgrat que en els últims temps aquesta onada s'ha frenat com a conseqüència, sobretot, de la crisi econòmica. Tot i això, molts dels nouvinguts que van arribar aquí a principis dels 2000 eren joves que s'han quedat a treballar i que en alguns casos han pogut portar la seva família gràcies al reagrupament familiar. Per això, han estat pares i mares mentre resideixen a les comarques gironines. Això pot explicar, en part, el fet que, al Baix Empordà, on gairebé un 23% de la població és immigrada, Mohamed fos el nom més escollit pels progenitors durant el 2008. En total, van néixer 22 infants que van portar aquest nom, mentre que en segon lloc es va situar Àlex: una vintena d'infants van rebre aquest nom.

Al conjunt de les comarques gironines, Mohamed ocupa el vuitè lloc de la llista de noms més posats, per darrere de Marc, Arnau, Pau, Jan, Àlex, Martí i Pol, i per davant d'Adrià, Joel, Iker, Oriol i Adam. Els primers noms de la llista gironina són molt similars als del total de Catalunya, i només canvien en algunes ocasions de posició. El predomini de Marc és molt clar: hi va haver 1.419 nens a Catalunya que van rebre aquest nom, mentre que el segon classificat en l'àmbit català, que també és Àlex (com al Baix Empordà), se situa amb 963.

Més enrere queden, en canvi, els noms "tradicionals" que unes quantes generacions enrere eren d'allò més habituals. Josep, per exemple, ocupa la posició número 71 (amb 123 nounats), mentre que Joan, per citar-ne un altre, ocupa el número 21 de la llista, amb 444 nadons.

En canvi, els primers llocs de la llista tenen altres noms d'arrel no estrictament catalana: el basc Iker ocupa l'onzena posició, mentre que Hugo se situa en el dotzè lloc.

Èxit en cinc comarques

A Girona, la xifra de Marcs va ascendir fins a 131 i va ser el nom més posat en cinc de les set comarques (l'Idescat no té en compte la Cerdanya perquè treballa amb àmbits territorials). Les úniques excepcions van ser el Baix Empordà, on Mohamed es va enfilar fins a la primera posició i Marc va quedar relegat a la tercera, per darrere d'Àlex, i el Pla de l'Estany, on ni tan sols apareix en la llista dels quatre només més freqüents. En aquesta comarca, els primers llocs estan ocupats per ?Aniol, David, Pol i Jan.

Pel que fa a les nenes, Júlia se situa al capdavant de les preferències dels pares i mares gironins. De fet, va ser el nom més posat de la demarcació, ja que fins i tot hi van néixer més Júlies (136) que Marcs (131). En aquest cas, es tracta d'una preferència específicament gironina, ja que en el conjunt de Catalunya aquest nom cau fins a la cinquena posició de la llista de preferències.

Lucía, lluny dels primers llocs

Júlia és el nom més posat a quatre comarques: Selva, Pla de l'Estany, Alt Empordà i Baix Empordà. En canvi, al Ripollès el preferit ha estat Carla; al Gironès, Martina; i a la Garrotxa, Laia. En el conjunt de la demarcació, després de Júlia s'han situat Paula, Martina, Laia, Jana, Carla, Maria, Berta, Aina, Laura, Anna, Sara, Clàudia i Ariadna. En aquest cas, molts dels noms coincideixen també amb el rànquing de tot Catalunya, tot i que en el conjunt del país Lucía apareix com a tercera opció i en el cas de Girona ni tan sols se situa entre els més freqüents.