Fecsa Endesa no sap quan podrà restablir la totalitat del submnistrament elèctric als municipis que dijous encara no tenien llum. Després que la companyia anunciés el

dimecres que eren 20.000 els abonats afectats i que el Govern els desmentís dient que eren 30.000, la companyia elèctrica ha admès que no pot donar xifres i que no sap quan es normalitzarà la situació "M'agradaria poder-li dir que demà a la tarda tot estarà absolutament restablert, però no en tinc la certesa absoluta", va confessar Josep Maria Rovira, director general d'Endesa a Catalunya, que va assenyalar que "entre aquesta setmana i la que ve" quedarà solucionat "el gruix" del servei. Segons Rovira, "és molt difícil" dir quan estarà tot restablert atès que el de recuperació "és un procés llarg". "A mesura que anem avançant van apareixent més problemes, i ens adonem que encara hi ha clients sense submnistrament", va explicar, advertint també que "quedaran restes en instal·lacions aïllades de difícil accés i localització".

Generadors per setmanes

Els representants de la companyia van reiterar que "no ha escatimat en cap moment invertir xifres milionàries perquè els clients disponin de servei en el menor temps possible", va assegurar Jose Luis Marín, conseller delegat d'Endesa, el qual ha xifrat la inversió en 50 milions d'euros. "Ningú ha mobilitzat tants mitjans com nosaltres, l'esforç que estem fent no té precedent", va insistir, i va remarcar el desplegament "quasi inhumà" que segons asseguren està fent la companyia. D'altra banda, el Govern va admetre que el restabliment del subministrament elèctric a algunes zones de les comarques gironines està sent "molt més lent del que la gent que està sense llum desitja". El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va dir que la "plena recuperació" de la normalitat a la xarxa elèctrica trigarà i que els generadors hauran de funcionar durant "unes quantes setmanes" a la zona afectada.