La concentració a Caldes de Malavella, que seguia l'exemple de la de dissabte a Lloret de Mar, es va refredar a última hora després que bona part de la població recuperés l'electricitat. Però el mal regust per l'experiència viscuda i els dos centenars d'habitants que encara seguien sense subministrament elèctric van ser suficients perquè la manifestació es convertís en una crida per la millora de la xarxa i, ja de passada, per demanar la dimissió del conseller d'Interior, Joan Saura, i exigir responsabilitats a Endesa.

Més de 300 persones es van trobar al centre de la vila per protestar per la situació viscuda des de dilluns a causa del temporal de neu. "20 centímetres de neu catàstrofe. No volen indemnitzar", es llegia ahir en una de les pancartes dels veïns.

Dels 3.500 afectats que hi havia dissabte, ahir n'hi havia dos centenars, però els que la van recuperar van patir continus talls per problemes en els generadors, falta de combustible o, senzillament, per les intermitents caigudes de la xarxa. Entre crits com "Hauríem de deixar de pagar la factura d'aquest mes!" o "Saura dimissió" d'alguns espontanis, la lectura davant el consistori va exposar els problemes que s'han patit durant aquests set dies. "Com poden fer torretes que cauen, quan se suposa que les torres les havien restaurat. Què passa, que les havien pintat?", cridaven. Els veïns consideren que la Generalitat no està assumint les seves responsabilitats i van afirmar que "Fecsa dóna diners a Saura i Boada perquè callin". I no només això, tampoc entenen com la Generalitat va fer tornar la Unitat Militar d'Emergències (UME) assegurant que "estava tot controlat" però "les carreteres estaven tallades i no hi havia llum". Per tot això, els veïns van reclamar que el Govern hauria de fer auditories a les empreses elèctriques per "controlar i revisar les instal·lacions". Al final, els veïns van envair la carretera GI-673 entre Caldes i Llagostera per acabar amb la protesta.

Per la seva banda, l'alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer, va animara tot al poble a canviar-se de companyia elèctrica "com ja hem fet a l'Ajuntament". Entre les cares dels veïns hi havia resignació, ràbia i impotència davant uns fets que escapen de les seves mans i amb "paraules dels polítics" que només feien que atiar les ganes de cridar.