Londres i els londinencs s'han enamorat de la manera tradicional catalana de celebrar Sant Jordi, i el ple de l'Ajuntament de la capital britànica podria debatre introduir la festa en el futur.

Amb motiu de la paradeta de roses i llibres que ha organitzat la delegació de la Generalitat al Regne, el regidor laborista Murad Quershi ha assegurat que proposarà a l'alcalde incorporar l'intercanvi de roses i llibres en les celebracions locals de Sant Jordi, patró, també, d'Anglaterra.

"Penso que l'intercanvi de roses i llibres és una tradició molt noble", va assegurar Quershi, qui va afegir que és una celebració "increïble" i que vol que esdevingui també una tradició a Anglaterra.

La paradeta de la Generalitat a Londres va regalar centenars de roses als curiosos que passejaven pel Borough Market de la capital britànica.

Laura, una londinenca que no coneixia la festa catalana, es va mostrar sorpresa per la paradeta i va assegurar que li encantaria incorporar la celebració a Anglaterra.

"M'agradaria tenir aquesta tradició a Londres, per descomptat, roses per a les noies i llibres per als nois", va dir.

La Rose, una altra anglesa que es va acostar a la paradeta catalana, es va mostrar encantada amb les roses. "Penso que és romàntic, bonic i molt potent", va defensar aquesta londinenca, que viatjarà a Barcelona en els propers mesos.

Rose va afegir que seria "molt divertit" que la festa s'estengués a Anglaterra.

El delegat de la Generalitat al Regne Unit, Xavier Solano, es va mostrar molt satisfet amb la rebuda de la Diada de Sant Jordi i amb la possibilitat que s'introdueixi la festa a Londres.

"Tot el que sigui exportar aquesta festa tradicional tan nostra al món és molt positiu", va dir Solano. El delegat de la Generalitat va explicar que han rebut felicitacions de l'oficina del primer ministre, Gordon Brown.