La Comissió de Patrimoni de Girona ha argumentat que la construcció proposada comporta una "alteració visual i espacial important" interferint en l'"homogeneïtat" d'aquest espai obert natural que és el jardí històric de la Devesa. Tot i això, el projecte s'ha desestimat parcialment ja que no tanca la porta a fer construccions dins del parc tot i no delimitar-ne les característiques. Per això, l'equip de govern de la ciutat ha decidit posposar-ho per al pròxim mandat i invertir els 2 milions i mig d'euros destinats al poliesportiu en instal·lacions esportives ja existents.

El poliesportiu proposat té un volum edificable de 20.746 m3, cosa que es tradueix en 3.200 m2 edificables, amb una alçada aproximada d'onze metres respecte a l'actual cota del sòl. Per això, des de Patrimoni destaquen que provocaria un "tap visual i espacial" a l'ull humà i una "alteració del conjunt del parc". A més, també destaquen que un pavelló tan voluminós no té cabuda en un jardí històric catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. Tot i això, el conseller del Departament de Cultura, Joan Manuel Tresserras, no tanca la porta a fer construccions dins del parc, tot i no delimitar les característiques. Des de l'Ajuntament de Girona diuen que, tot i posposar el projecte per al pròxim mandat, aniran mantenint converses amb la Comissió de Patrimoni per acordar com hauria de ser la construcció.

Millora d'equipaments

Els diners municipals que anaven destinats a la construcció d'aquest poliesportiu, 2,5 MEUR, es destinaran als equipaments esportius ja existents a la ciutat per posar-los a punt. Per una banda, es col·locarà gespa artificial als tres camps municipals del barri del Pont Major, de Vila-roja i de Sant Ponç. També s'instal·larà calefacció als pavellons del Pont Major, de Palau, de Vila-roja i de Santa Eugènia. D'altra banda, s'acabaran les instal·lacions esportives de la Devesa fent uns vestidors i acabant de polir la zona. També, a la zona de Domeny i Germans Sàbat es farà una pista poliesportiva, a més de construir tanca i accés al camp de futbol de Germans Sàbat.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, no va catalogar ahir la negativa de Cultura com un "pas enrere" perquè, segons explica, després que el conseller Tresserras hagi tombat el projecte presentat per l'Ajuntament, el camí que ha pres l'equip de govern és el que "més beneficiarà la ciutadania".

A més, va destacar que el pavelló poliesportiu a la Devesa s'acabarà construint, tot i que no ha especificat quan ni on perquè, segons va destacar, "és un equipament que els gironins necessiten", com recull el Pla d'Equipaments Esportius.

Rebuig del projecte

El projecte de construcció d'un pavelló a la Devesa va despertar, des d'un primer moment, el rebuig dels ciutadans, de l'oposició de l'Ajuntament de Girona i, fins i tot, d'un dels socis del govern, Iniciativa per Catalunya-Verds, encapçalat per Joan Olóriz. El citat, ahir, va remarcar que el seu grup polític continua posicionant-se en contra el projecte, però aplaudeix l'esforç del govern de la ciutat de buscar una solució que "aporti avantatges al conjunt dels ciutadans" i que reforci l'activitat esportiva de base a la ciutat. Segons Olóriz, en aquest últim any de mandat és "important" entendre que el futur de la ubicació d'un pavelló, que "tots considerem necessari", serà el resultat d'unes properes eleccions i d'un proper govern. A més, va expressar que no s'ha fet una "proposta a la defensiva" ni de "conveniència" sinó que s'ha fet una "proposta de futur i corresponsable" de PSC, ERC i ICV tots els partits que estan al govern local.