«Ha estat el pitjor dia de la meva vida». La frase de l´alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, poques hores després d´haver-se produït l´agressió, i el rostre encara visiblement afectat resumia la situació que va patir per l´acció de Jaume Sastre. L´alcaldessa va comparèixer a l´Ajuntament enmig d´aplaudiments acompanyada de regidors, familiars i treballadors municipals. El president de la Generalitat, diversos consellers i amics li havien fet arribar el suport.

«Estic bé, tinc una esgarrapada, però avui necessito interioritzar el que ha passat i necessito una mica respirar, a partir de demà estic a la vostra disposició per explicar-vos, per dir-vos tot allò que ha comportat», deia Casamitjana, que va comparèixer per dir no només que estava bé, sinó per comprometre´s a «tirar endavant». L´episodi es va produir després de setmanes de pressió per part de Sastre, que insisteix que l´alcaldessa li va prometre un lloc de treball després que perdés la feina a la Fundació Fadir. La situació s´havia intentat resoldre a través de reunions, però Sastre no atenia a raons, es manifestava davant l´Ajuntament i enviava cartes als regidors. Casamitjana va assegurar, després de l´ocorregut, que ella se sent segura a Roses i que això havia estat un fet fortuït. Apuntava, respecte a l´actuació de Sastre, que és «una persona que fa temps que vol expressar un sentiment de frustació per una situació complicada», però afegia que probablement té algun problema mental, tenint en compte els fets succeïts.

Segons el seu propi relat, ahir al matí, després de despatxar qüestions amb els regidors, Casamitjana va baixar al bar per prendre un cafè amb llet i una magdalena. Encara no havia fet un glop quan va «sentir alguna cosa al coll, que devia ser el ganivet». Llavors, va dir, «la gent, obviant el que els podia passar, s´han tirat a sobre d´ell, que va fer un segon intent d´agressió». Els comentaris de la majoria de testimonis dels fets deixaven clara la greu situació viscuda. El marit de l´alcaldessa comentava que «podia haver estat molt gros», ja que, segons va dir, més que un ganivet era un punyal. I és que, a banda de l´agressió, l´arma va impressionar els qui van presenciar els fets. Malgrat tot, l´alcaldessa va assegurar que «tornarem a la vida diària» i avui, després de reposar, presentarà la denúncia als jutjat