El jutge ha enviat a presó incondicional i sense fiança, a Jaume Sastre, l'home que el dimarts al matí va agredir amb un ganivet de grans dimensions l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana (PSC). Després de declarar davant del jutjat d'instrucció número 4 de Figueres, està imputat per un delicte de temptativa d'homicidi i lesions. L'alcaldessa ja havia denunciat Sastre anteriorment per amenaces. L'home, extreballador municipal, insistia que Casamitjana li havia promès un lloc de feina que no li havia donat. Després de la decisió, l'alcaldessa ha dit que s'havia 'tret un pes de sobre' perquè aquesta decisió judicial suposa que Sastre estigui 'entre reixes fins el dia del judici'.

Un veí de Roses, Jaume Sastre, de 60 anys, va atacar ahir amb un ganivet de grans dimensions l'alcaldessa, Magda Casamitjana (PSC), mentre estava esmorzant en un bar. L'home només va acabar fent-li una esgarrapada al coll gràcies a la intervenció de tres persones que l'acompanyaven, que van aconseguir reduir l'agressor fins que va arribar la policia. L'home, que havia treballat a la Fundació Fadir -que tenia convenis amb el consistori- havia estat acomiadat feia dues setmanes que estava davant l'Ajuntament protestant per un lloc de treball que, segons deia, li havia promès l'alcaldessa, que ja l'havia hagut de denunciar per amenaces al mes de febrer.

L'atac es va produir pels volts de dos quarts de deu del matí a l'interior del bar Caiman, situat just al costat de l'Ajuntament. Tal com relatava la mateixa alcaldessa tres hores més tard, acaben d'arribar a esmorzar juntament amb la regidora de Benestar Social, Francis Martín, i el regidor de Serveis Territorials, Paco Martínez. Els acompanyava a la taula el director del Museu de la Tècnica de Figueres, Juan Jesús Aznar.

Una cambrera de l'establiment confirmava que l'agressor es trobava a la barra quan van entrar. Amagat, portava el ganivet. Es va adreçar a la taula, on va llençar uns papers, va agafar pels cabells l'alcadessa, es va treure el ganivet i li va col·locar al coll. Martín, que estava al costat de l'alcaldessa, relata que mentre ho feia li deia "et mataré". Just davant Casamitjana hi havia Paco Martínez, que va aconseguir agafar el braç de l'agressor per allunyar el ganivet. Juntament amb Juan Jesús Aznar el van apartar, però l'home va canviar el ganivet de mà i va fer un segon intent d'agressió. D'una empenta, Martínez el va tirar a terra mentre ell i Aznar l'immobilitzaven. Aquest últim es va mostrar sorprès per la violència de l'acte del ciutadà, mentre que Martín va relatar que el detingut va oposar molta resistència i que, en ser molt fort, va ser complicat. Un altre veí es va afanyar a recollir l'arma mentre l'agressor era a terra. Una treballadora explicava que, mentre succeïen tots aquests fets, ells havien trucat a la policia. L'agressor estava a terra amb Aznar a sobre i se l'intentava calmar. Se li va preguntar per què ho havia fet, i Jaume Sastre va contestar "perquè volia una entrevista amb l'alcaldessa i no l'hi havia donat". En un altre sector del bar, clients, entre ells molts treballadors municipals, atenien Casamitjana que posteriorment es va desplaçar fins al CAP per ser atesa, tot i que no va patir lesions, a banda de cops i l'esgarrapada.