Vostè era a la taula amb l’alcaldessa. Com s’han produït els fets?

Estàvem esmorzant tranquil·lament, quan de cop i volta he vist que em queien uns papers, he aixecat el cap i he vist l’home que agafava l’alcaldessa pel coll i d’una butxaca treia un ganivet i l’hi posava al coll.

I com l’han aturat?

Li he agafat el braç i entre jo i en Jesús [director del Museu de la Tècnica de Figueres] li hem tret el ganivet del coll de l’alcaldessa i l’hem subjectat. M’he espantat un moment perquè l’ha agafat amb l’altre braç, per uns segons he perdut el ganivet de vista, i l’ha intentat tornar a agredir. Llavors l’hem tirat a terra.

Ha tingut la sensació que li volia clavar el ganivet, que la intenció era fer-li mal?

Estic completament segur que sí. La primera vegada que l’he immobilitzat pel braç podia haver parat i no ha passat res, però ell l’ha agafat amb l’altra mà i ha tornat a intentar clavar-li, ha estat quan l’he perdut de vista un segon i li he donat una bona empenta.

Quin és l’origen del conflicte?

Va estar treballant a la Fundació Fadir, el van acomiadar i va reclamar a l’alcaldessa que li donés feina a un altre lloc.

Aquí haurien començat les amenaces?

Sí, amb el regidor Antonio Rodríguez vam tenir una entrevista fa tres mesos per l’amenaça de vaga de fam, i allà va amenaçar l’alcaldessa i vam decidir posar la denúncia als Mossos.

Però temien un fet similar?

Quan fa tres mesos va començar amb les amenaces verbals, ja teníem por. Ha tingut sort que avui érem allà.