La gent acostuma a ser gregària i allà on hi ha un munt de badocs se n´hi paren molts més. Qualsevol hagués pensat que a l´establiment s´hi allotjava una estrella de Hollywood, però el motiu de reunió de ben bé un centenar de persones davant l´hotel Miramar de Lloret era infinitament més luctuós. La presència de mossos d´uniforme a la porta i el cordó policial no auguraven res de bo. Però tot i això la gent preguntava constantment què passava. Quan se´ls deia -una mare hauria mort dos nens-, la majoria reaccionaven amb cara de consternació i amb respostes en diversos idiomes, totes irades. Però un avi lloretenc va ser molt més explícit: «no m´interessa saber res més». I va marxar.

El personal de l´hotel, absolutament discret, poca informació va aportar. Desenes de mitjans de comunicació estaven parats a la porta esperant, bàsicament, imatges: veure entrar la mare, veure sortir la mare, veure els agents com recollien material misteriós d´una furgoneta estacionada a un carrer lateral que, suposem, serveix per recollir indicis. La pregunta cabdal, un cop sabut que la dona havia confessat l´homicidi, era per què. Perquè una dona d´aparença absolutament normal havia decidit acabar amb la vida dels seus dos fills durant unes vacances. Pel que sembla, ara per ara ni tan sols ella l´ha respost.

A mitja tarda, una novetat: comença a córrer la brama que, aprofitant la gentada i la confusió, uns pispes sobradament coneguts per la policia lloretenca voltaven la gentada embadocada que esperava alguna novetat davant la porta de l´hotel. Fins i tot alguns agents de Mossos van prescindir del seu mutisme habitual -i de rigor- per alertar els mitjans que fessin córrer la veu perquè ningú deixés portàtils, càmeres o telèfons mòbils sense vigilar. Alguns agents van fer identificacions d´homes que, com qui no vol la cosa, s´estaven sospitosament a prop amb posat desmenjat de les taules on els corresponsals atabalats havia deixat els seus estris de feina. Sembla que la sang no va arribar al riu i els pispes van optar per marxar. Ja se sap que on hi ha molta policia hi ha poca diversió.

Però a la majoria de gent la situació no li va semblar gens divertida. Una jove parella francesa allotjada a l´hotel, veïns de Lille, va testificar i després va accedir a parlar amb periodistes. Duien un cotxet amb una nena de dos o tres anys. Explicaven que el dia abans havien vist els dos petits. L´home va començar a plorar mentre parlava. I mirava la seva nena.