El cop de calor no va fallar als pronòstics meteorològics i la calor però sobretot la sensació de xafogor van ser les protagonistes del dia més calorós de l'any a les comarques de Girona. Les mínimes registrades a Banyoles i Girona 21º posen de manifest les altes ?temperatures que es van registrar.

L'aire condicionat de la feina, de casa, el bar, botiga o, fins i tot el del transport públic eren les úniques alternatives a les altes tempreatures que es van viure al ciutat de Girona al migdia, quan el termòmetre va assolir una màxima per sobre dels 35º, la més alta de les comarques de Girona segons les dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya. La majoria de les màximes van estar per sobre dels 30º a la província a excepció de les comarques de muntanya, on els termòmetres no van arribar a superar aquests 30º de màxima. Qualsevol alternativa a la calor va ser vàlida. Gelats, refrescos, buscar les ombres o agafar el transport públic en lloc de caminar eren una bona opció per evitar la calor en el trajecte habitual d'un dia laborable. Les temperatures semblen que avui donaran un respir. Les prediccions meteorològiques apunten que si bé les mínimes es mantindran entre els 20 i els 10º que es van registrar ahir, les màximes aniran en descens. Les màximes oscil·laran entre els 27 º i els 32 º al litoral i entre els 30 º i els 35º al Pirineu i al prelitoral. Dues persones van morir a Badajoz i ?Sevilla a causa del cop de calor.

Calor i més xafogor Les màximes van superar en molts municipis els 30º.La calor a la ciutat de Girona va superar els 35º al migdia.Els gelats van ser una alternativa per lluitar contra la calor. La platja Gran de Platjo d'Aro presentava una bona afluència de banyistes.