Benjamí Pallarès és, contra tot pronòstic, el nou president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) després d'imposar-se a la candidatura de Joan Antoni Mulà, l'home que es va enfrontar a l'expresident Eudald Bonet i que va obrir la caixa dels trons de l'entitat. Fa mig any, el de Mulà era l'únic projecte alternatiu al d'un president que hi portava 12 anys; però poques hores abans de tancar-se el termini per presentar candidatures per a les eleccions d'ahir, Pallarès també hi va concórrer.

Amb una participació del 40% del cens -1.000 vots-, aquests comicis han estat els de major participació del Col·legi de Metges gironí. Tant Pallarès -votat per 529 col·legiats- com Mulà -per 422- van destacar l'èxit de la mobilització dels col·legiats, segurament empesos pel clima electoral que s'ha generat els últims mesos. El guanyador va celebrar que «els companys hagin decidit implicar-s'hi, mai havia votat tanta gent», va remarcar. Per la seva banda, el candidat vençut va descriure les eleccions com «una festa democràtica, una cosa històrica»; així com també va desitjar «molta sort» i es va posar a disposició de la nova junta.

La llista de Pallarès va ser l'última a presentar-se i compta amb Emili Ayats, Francisco Bastida, Cristina Soler, Pere de Manuel Rimbau, Pere Peya, Albert Molins i Maria Dolors Lloret. Per la seva banda, Mulà va concórrer amb un equip que inclou Jordi Berdala, Francesc Omedes, Montserrat Martínez, Secundino López, Josep Casadesús, Lluís Desoi i Carlos Teruel. L'avantatge de Pallarès es va consolidar gràcies al vot dels col·legiats de Girona ciutat, augmentat la distància amb el seu competidor a mesura que avançava l'escrutini.