Marxava de la platja però el llamp va ser més ràpid. Un turista francès de 62 anys d'edat roman ingressat en estat crític a la unitat de cures intensives de l'hospital Josep Trueta de Girona després que, dijous a la tarda, li caigués un llamp a sobre quan marxava de la platja de la Rubina, a Castelló d'Empúries. L'home va patir el que, en llenguatge mèdic, s'anomena una fulguració: una enorme descàrrega elèctrica i calorífica superior a una electrocució que inhibeix instantàniament el funcionament del cor i del sistema nerviós central. Ahir a la tarda el pacient romania amb vida, però el seu estat era irrecuperable.

La pluja va començar a descarregar fort cap a quarts de cinc de la tarda i l'home marxava de la platja pocs minuts després de les quatre, quan la negror del cel ja avisava que s'aproximava una tempesta. L'avís als serveis d'emergència és d'un quart de cinc i llavors els socorristes de la Creu Roja ja l'estaven intentant reanimar perquè l'home va quedar colpit a pocs metres de la caseta dels socorristes, quan ja era gairebé a l'aparcament. La seva dona va avisar els socorristes i aquests van percebre com el llamp havia entrat al cos de l'home des del cap, de manera vertical. Els socorristes li van practicar una reanimació cardiorespiratòria i el personal mèdic del SEM el va intubar i estabilitzar per dur-lo a l'hospital.

L'única explicació per al succés és "la mala sort", va dir l'alcalde de Castelló d'Empúries Salvi Güell. El batlle, però, va aprofitar per recordar que la platja de la Rubina és "perillosa en cas de tempesta ja que té una orografia molt plana i qualsevol cosa que tingui alçada fa de reclam".

El turista francès va rebre a sobre un dels 96 llamps que el Servei Meteorològic de Catalunya va comptabilitzar com a caiguts a l'Alt Empordà, tot i que va ser el Ripollès, amb 187 descàrregues a terra, la comarca que més assots va rebre. Al Baix Empordà en van caure 39, a la Selva 77, al Gironès 86, al Pla de l'Estany 24, a la Garrotxa 86 i la Cerdanya, 59. La comarca catalana que va rebre la caiguda de més llamps, més de 1.000, va ser l'Alt Camp. Per contra, al Baix Ebre només en va caure un.