AENA no recull el guant llançat per Michael O'Leary i li recorda que no és aquesta empresa l'encarregada de fixar les taxes aeroportuàries, si bé admet que hi ha una porta oberta que es puguin complir les suggerències/exigències de Ryanair.

En declaracions fetes a Diari de Girona hores després de les manifestacions del president de l'aerolínia irlandesa, representants d'AENA van precisar que "qui fixa les taxes aeroportuàries de tots els aeroports de l'Estat és el Govern espanyol, i queden publicades en el BOE", per la qual cosa poca cosa a fer AENA per acontentar O'Leary. Els mateixos representants van reconèixer que el dirigent de l'aerolínia té raó quan diu que les taxes són les mateixes a tots els aeroports espanyols sigui quin sigui la seva mida, però alhora van remarcar "que les taxes dels aeroports espanyols són un 35% més barates que a la resta d'Europa".

De tota manera -també segons AENA-, el Ministeri de Foment està estudiant en aquests moments l'elaboració d'un nou decret que fixaria les taxes de cada aeroport en relació amb la seva mida. Si aquest decret tirés endavant, seria possible que aeroports petits com Reus i Girona tinguessin taxes més reduïdes que els de Madrid i Barcelona, per exemple, cosa que augmentaria la seva competitivitat. Coneixent la manera de negociar del president de Ryanair, no deu ser casual que hagi aprofitat precisament ara que el decret està en estudi per a la seva possible publicació, per reclamar millors tractes als aeroports petits sota l'amenaça d'abandonar-los. O'Leary podria estar pressionant el Govern espanyol perquè fes efectiva la publicació de l'esmentat decret. Mentre això no passi, des d'AENA van ser molt clars ahir: "Totes les ?compa?nyies paguen les mateixes taxes a tots els aeroports espanyols, no hi ha cap tracte de favor a ningú. I per suposat no n'hi haurà cap tampoc en el futur mentre la situació sigui la mateixa". Respecte a Ryanair, van recalcar que "està en el seu dret de reclamar millores en els preus, però AENA no li pot satisfer aquesta demanda" a.s. girona