L

a Maria Teresa Pous no havia donat "mai un premi gran" de la loteria. El número 73.684, un dels cinquens premis de la rifa de Nadal, va deixar ahir un petit pessic repartit en paquest de 5.000 euros el dècim. Aquest número, que també es va vendre a Barcelona i Aldaia, a València, és una petita recompensa per "tornar l'alegria a Girona durant uns dies".

El número 73.684 va ser dels matiners i poc després els cartells assenyalaven l'administració número 5 de Girona com un dels llocs on s'havia repartit el premi. Els clients habituals també tenien una pista: el nombrós grup de periodistes i les copes de cava sobre el mostrador. La propietària de l'administració atenia la premsa i les ràdios i la seva filla seguia a la feina darrere del vidre del mostrador, on seguien arribant els clients habituals.

L'administració va vendre una sèrie per finestreta, 10 dècims, 50.000 euros en premi. "És una llàstima només haver repartit una sola sèrie, però tant és, perquè la veritat és que estic molt contenta", afegia. Per celebrar el cinquè premi, Pous va obrir una ampolla de cava i va brindar amb la seva filla, una clienta habitual i els periodistes.

L'administradora remarcava que havia rebut amb "molta il·lusió" el fet de repartir part d'aquest 5è premi. "El telèfon no ha parat de sonar i, la veritat, és que gairebé no he pogut ni respirar", explicava amb un somriure.

Can Pous es va traslladar fa poc més d'una dècada del carrer Figuerola fins al carrer Camp de Mart. A banda d'aquest premi, també havia repartit sort per altes camins, quan al món encara funcionava la pesseta. "Fa quinze anys vaig repartir una Primitiva, però mai havia tret un premi així amb la rifa", explicava Maria Teresa Pous. Aleshores, l'administració número 5 de Girona va atorgar 186 milions de pessetes a un únic encertant, veí del barri.

Aquesta vegada però no podia saber a qui havia repartit la sort. No era ni un número reservat ni tampoc corresponia a un dels fixes que rep l'administració. "Per la loteria de Nadal ha vingut gent de tot arreu i es fa díficil saber a qui has venut", reflexionava l'administradora.

Maria Teresa Pous també considerava que aquest any la crisi ha passat factura a les vendes. "La crisi hi és, no hi ha diners, i les vendes de dècims de la rifa de Nadal han baixat, no gaire, però han baixat". Pous confiava que les vendes augmentessin de cara al sorteig d'El Nen, però desitjava que l''ambient festiu tornés a la ciutat. "La gent està molt decaiguda", concretava. "Suposo que donant una mica de premi l'alegria tornarà, com a mínim durant uns dies", va exclamar amb entusiasme.