L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, encara no és el secretari de Seguretat de la Generalitat, malgrat que el conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar el seu nom el passat 3 de gener. Ahir, dia en què el Govern català va tornar a fer nomenaments, el nom de Crespo encara no va sonar, malgrat que el secretari general de Presidència, Francesc Homs, va assegurar que havia estat el mateix alcalde qui havia demanat al Govern "una mica més de dies" per tal d'organitzar la transició a l'Ajuntament. El cert és, però, que el mateix 4 de gener, Crespo ja es va acomiadar per carta dels treballadors municipals.

Així doncs, la designació de Crespo com a nou secretari de Seguretat s'ha posposat per a les pròximes setmanes. Segons va declarar Homs en la roda de premsa posterior al Consell Executiu i van confirmar fonts municipals, Crespo ha demanat més temps per fer el "traspàs" de càrrecs a l'Ajuntament gironí abans de substituir Joan Delort, qui seguirà vinculat amb la Conselleria d'Interior com a assessor. En els darrers dies, però, havia transcendit que el motiu de l'endarreriment havia estat un toc d'atenció del president Artur Mas al conseller Felip Puig perquè no li hagués consultat el nomenament. Fonts d'Interior, però, van desmentir ahir aquest extrem.

Segons van explicar fonts municipals, Xavier Crespo hauria mantingut una trobada amb Puig on li va exposar que no té cap pressa per agafar el nou càrrec de secretari de Seguretat, ja que fa gairebé 8 anys que és a l'alcaldia i vol fer un traspàs amb tranquil·litat. Crespo, fins i tot, no descartaria seguir com a alcalde fins al mes de maig, en què hi ha les properes eleccions municipals -segons fonts del consistori-, malgrat que ja s'ha posat en marxa la maquinària amb una primera excutiva local per dur a terme el relleu.

La qüestió, doncs, genera certa confusió. De fet, aquest passat dilluns en l'executiva local de CiU de Lloret celebrada per tal que l'encara alcalde expliqués a la resta de militants la nova situació, Crespo va comunicar al partit que desconeix quan serà nomenat i també els motius de la tardança.

En la mateixa trobada, el tercer tinent d'alcalde de CiU, Romà Codina, va presentar a l'executiva local la candidatura per ser el relleu de Crespo a l'alcaldia. De moment, no s'ha presentat cap altre candidatura i Codina es perfila cada vegada més com el candidat més ferm per ser nou alcalde de Lloret. Fins ara, Codina ha estat responsable de les àrees de Coordinació i Noves Infraestructures. Aquesta, però, podria no ser l'única candidatura. Està previst que el proper 25 de gener se celebri una nova assemblea local de CiU, on s'hauria de votar finalment qui serà el nou alcalde de la localitat. Fins llavors hi haurà temps perquè es presentin altres candidatures a ocupar el càrrec. De fet, en diversos moments han sonat altres noms per a la successió com el del segon tinent d'alcalde, Ignasi Riera, per exemple.

D'altra banda, el mateix Crespo ja va enviar una carta per acomiadar-se dels treballadors municipals davant l'oferiment del conseller d'Interior.

Així, la carta va ser enviada el mateix dia en què s'havia de produir el nomenament. En ella, l'encara alcalde anunciava als treballadors i membres dels grups polítics que "en les properes setmanes" deixaria l'alcaldia, que ha ocupat des del 2003. Crespo transmetia en la carta la voluntat d'aprofitar l'experiència en el món local per aplicar-la en el nou càrrec que, segons es recollia en l'escrit, assumeix amb "il·lusió i ganes de treballar per a tots els catalans i catalanes".