La policia reforçarà la seva presència als carrers de Salt per evitar més nits com la de dissabte a diumenge. Cinc vehicles i set motos van cremar en diversos incendis correlatius.

Tot sembla indicar que aquests actes vandàlics tenen relació amb els aldarulls que una cinquantena de joves van protagonitzar divendres, quan es van concentrar en suport al noi que va quedar greument ferit quan va saltar des d'un cinquè pis mentre fugia de la policia acusat d'haver robat un ciclomotor. Els joves, la majoria menors d'entre 9 i 14 anys, van corejar consignes contra la policia i van incendiar nou contenidors en diversos carrers del municipi.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, va fer una crida a la calma i es va mostrar convençuda que "els saltencs de bé, independentment del seu origen, sabrem donar una resposta modèlica" a l'assumpte. L'alcaldessa va assegurar que "els actes delinqüencials no quedaran impunes".

Davant el temor que es puguin repetir més actes d'aquest tipus la policia reforçarà el dispositiu de seguretat "el temps i amb la intensitat que faci falta".

Pineda es va posar en contacte amb els responsables dels Mossos i el delegat del Govern per demanar-los que s'ampliï el dispositiu de seguretat instal·lat al municipi des de divendres i que "malauradament aquesta nit no ha pogut evitar la crema de vehicles. Iolanda Pineda va qualificar la crema de vehicles "d'actes delinqüencials", mentre els Mossos segueixen investigant per esclarir quins són els autors o autor dels actes vandàlics.

En total van cremar cinc cotxes, dels quals dos van ser declarats sinistre total. També van cremar set motos que es trobaven prop d'un dels cotxes cremats. De dues d'aquestes motos només en va quedar el xassís. Pineda va explicar que els incendis van començar quan algú va trencar el vidre dels vehicles i hi va llençar un objecte inflamat a dins. Llavors, el foc es va estendre per tot el cotxe i pels vehicles aparcats al voltant. Concretament els incidents van passar als carrers Xavier Montsalvatge amb Àngel Guimerà, el Parc Monar, al Àngel Guimerà amb Ramon Sambola i al carrer Àngel Guimerà amb Pacheco. Un dels focs als vehicles va afectar també la façana de l'edifici on hi ha la pastisseria Armengol, al carrer Àngel Guimerà. En l'incendi del parc de la Monar, on es van cremar dos cotxes, va ser un veí el que va avisar als bombers després de veure com les flames estaven destruint per complet un vehicle estacionat a l'aparcament on, en alguna altra ocasió, s'han repetit fets similars.

Com ja va fer en el cumunicat que l'Ajuntament de Salt va emetre després dels aldarulls de divendres, ahir Pineda va tornar a assegurar que els actes vandàlics no quedaran sense càstig.

"Aquests fets són molt greus i generen ràbia, indignació i frustració als saltencs", va assegurar l'alcaldessa. "No podem permetre que actes delinqüencials com aquests quedin impunes", va insistir.

L'alcaldessa va indicar que "els fets són prou greus com per tenir París (en referència a la crema de vehicles als suburbis de la capital francesa) al cap, per això reforçarem la presència policial perquè la crema de vehicles no es repeteixi", va assegurar. Pineda es va adreçar a tots els seus conciutadans per demanar-los unitat. "En moments com aquest necessitem fer-nos costat perquè aquest es un problema que ens afecta a tots i junts hem de compartir, valorar i fer propostes", va dir Pineda. L'alcaldessa creu que ara és moment que "ciutadans, polítics i associacions" treballin plegats.

L'alcaldessa va assegurar que no deixarà de lluitar perquè Salt sigui una ciutat en la qual es pugui viure i que treballarà per fer que això sigui possible. "No permetrem que actes incívics i vandàlics trenquin el futur i l'esperança de Salt", va insistir. Per tal de coordinar accions avui hi ha prevista una reunió entre els diferents grups municipals, que "estan assabentats de tot el que ha passat".