L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), va assegurar ahir que alguns dels joves identificats per fets ocorreguts el cap de setmana a Salt són de Lloret de Mar, Figueres i Celrà. Segons la investigació policial, l'únic adult detingut utilitzava el jove que va caure d´un edifici al carrer Àngel Guimerà perquè accedís als pisos i li franquegés el pas. Tots els detinguts són ja al carrer. Pineda va confirmar que «els joves d´entre 12 i 16 anys no estan tan ben organitzats com es va poder veure divendres».

La violència i el vandalisme no és un problema de partits polítics, sinó que és un problema de tota la població. Aquest és el missatge que van transmetre les diferents formacions polítiques que tenen representació a Salt i que es van reunir en Junta de Portaveus. Tots amb la mirada posada a unir esforços per evitar que la tensió vagi en augment i que els aldarulls puguin anar a més. L'objectiu: reconduir la situació i treballar per la convivència. Un altre punt que es va posar sobre la taula és si se sumen a la manifestació que algunes entitats volen convocar per aquest divendres.

Els portaveus no van pactar cap mesura ni cap text però van explicar que el primer pas és el més important, saber que tots els partits que configuren el ple municipal, sense excepcions, rebutgen els aldarulls que hi ha hagut aquest cap de setmana a Salt.

L'alcaldessa de Salt va informar els portaveus de «manera descriptiva» dels fets ocorreguts des de divendres. La nit de diumenge va ser tranquil·la, però amb una forta presència policial als carrers. L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), va assegurar que aquest reforç policial hi serà «fins que sigui necessari» i va explicar que cal deixar ser prudents i deixar evolucionar la investigació que ha de mirar d'identificar els autors dels incendis. «Hem d'articular respostes per millorar la convivència i buscar la màxima unitat», va advertir.

El seu soci de govern, Joan Boada (ERC), va exposar que cal reconduir la situació al més aviat possible i, sobretot, evitar polaritzar la societat saltenca. «És evident que tenim un problema greu però l'actuació de tots els partits ha de ser responsable», va opinar Boada que reclama que es desvinculi immigració de delinqüència. En la mateixa línia el portaveu d'ICV-IpS, Ramon Muñoz, va rebutjar els fets del cap de setmana i va instar a unir esforços per evitar fractures socials.