El xef del restaurant Can Fabes i mà dreta del difunt Santi Santamaria, Xavier Pellicer, ha rendit avui homenatge a aquest últim amb una classe de cuina oberta al públic del Fòrum Gastronòmic de Girona.

Pellicer ha escollit tres plats que conformaven part del menú que actualment oferia el restaurant de Santamaria: vieira i papada ibèrica amb pèsols, crema cremada de cranca i ravioli de gambes i bolets.

"Això és l que realitzàvem a Can Fabes últimament juntament amb Santi", ha manifestat el xef davant un Auditori de Girona que ha acollit la que inicialment havia de ser una classe de Xavier Pellicer davant un reduït grup d'alumnes en una petita aula el marc del Fòrum Gastronòmic.

Pellicer, al qual es podia seguir també a través d'una pantalla gegant on apareixia un crespó negre en memòria de Santi Santamaria, ha promès davant el públic que seguirà endavant amb el restaurant Can Fabes, encara que ha reconegut que "les circumstàncies són amargues".

Xavier Pellicer ha comptat durant la classe, que l'organitzador del Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, ha qualificat com "el millor homenatge que es pot realitzar a Santamaria", amb l'ajuda de quatre integrants de l'equip amb el qual treballa habitualment.

L'aula en l'Auditori de Girona s'ha convertit en l'homenatge central a Santi Santamaria en el marc d'una cita gastronòmica que ja va comptar amb un minut de silenci en memòria del xef de Can Fabes diumenge passat durant la inauguració i un altre ahir en què el protagonista va ser el responsable del restaurant El Bulli, Ferran Adrià, qui mantenia diferències amb el mort pels seus estils culinaris.

Santamaria, que comptava en Can Fabes amb tres estrelles Michelin des de 1994, va morir d'un infart dimecres passat a Singapur, on també regentava un restaurant.