El Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat va emetre un comunicat en el qual indicava que tant l'empresa pública Gisa com la mateixa conselleria tenen una «completa disposició» a col·laborar amb l'administració de justícia, amb celeritat i transparència.

El fiscal de delictes econòmics, acompanyat d'efectius policials, es va personar ahir al migdia a la seu de Gisa, on va demanar documentació referent a l'activitat de l'empresa a la demarcació de Girona des de l'any 2007 fins a l'actualitat. Segons que indica el comunicat, part de la documentació sol·licitada va ser lliurada a la fiscalia i «es complementarà en les pròximes hores».

«El secret de sumari i la presumpció d'innocència guiaran l'actuació del Departament en aquest tema», segons indicava la nota oficial difosa per la Generalitat.

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va expressar -abans d'una conferència organitzada per Banc Sabadell- la seva voluntat de col·laborar per donar «màxima transparència» a la investigació oberta.

Des que va arribar CiU al Govern de la Generalitat, l'empresa pública Gisa, que gestiona més de 3.000 milions anuals en obra pública de l'administració catalana, depèn de la Conselleria d'Economia i no de la de Política territorial i Obres públiques, com ho havia fet històricament i també durant el període que està sent investigat per la fiscalia