L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga diverses adjudicacions de l'Ajuntament i la Diputació de Girona a empreses suposadament vinculades a la trama de concessions irregulars que ha comportat la detenció de l'alt càrrec de GISA Jordi Vergé.

Segons que han informat les dues administracions, tant la Diputació com el consistori gironí van remetre a final de l'any passat a l'Oficina Antifrau la documentació que aquesta li va sol·licitar en el marc d'una investigació sobre un presumpte tracte a favor a un determinat grup d'empreses de la província en l'adjudicació d'obres en carreteres.

La investigació d'Antifrau coincideix amb la que dirigeix el jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona sobre una trama d'adjudicacions irregulars d'obres en carreteres, per la qual ha estat detingut el gerent d'Obres de Carreteres a Girona de l'empresa pública GISA Jordi Vergé.

L'Ajuntament de Girona ha explicat que l'OAC els va sol·licitar fa uns mesos els expedients de contractació de 14 obres dutes a terme entre els anys 2009 i 2010 per part d'algunes de les empreses que estan sent investigades pel jutjat.

En declaracions a Televisió de Catalunya recollides per Efe, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha explicat que la secretaria del consistori es va limitar a lliurar els expedients sol·licitats i que desconeixien quina era la seva finalitat.

De la seva banda, la Diputació de Girona ha emès avui en un comunicat en el qual admet que Antifrau els va requerir el mes de desembre passat informació sobre diverses adjudicacions d'obra pública, que la corporació provincial li va remetre de forma immediata.

La Junta de Portaveus de la Diputació de Girona, que s'ha reunit aquest matí amb caràcter extraordinari amb motiu de la investigació sobre adjudicacions d'obra pública, ha expressat la seva "disposició a col·laborar de manera estreta i rigorosa" amb la investigació judicial i policial.

La investigació se centra en un grup d'empreses de la demarcació de Girona que haurien muntat un monopoli per repartir-se les adjudicacions d'obra pública a Girona, pactant els preus corresponents.

Per la seva presumpta relació amb aquesta trama van ser detinguts la setmana passada Vergé i l'empresari Juan Mozo, als quals el jutge va deixar en llibertat amb càrrecs acusats dels delictes de suborn i alteració de concursos i subhastes públiques.