Els ajuts atorgats per l'administració per a la recuperació forestal del país, tot i ser quantiosos (9,5 milions d'euros), van servir per netejar només el 40% de superfície afectada per la nevada. De fet, alguns propietaris de finques a les Gavarres -una de les zones on més neu va caure- asseguren que l'estat del bosc és "irreversible" i que "no hi ha prou diners enlloc per recuperar-lo". No només no hi ha diners, sinó que des del Departament d'Agricultura explicaven aquesta mateixa setmana que es desconeix encara quins projectes futurs es podran subvencionar en aquest sentit, ja que -explicació recurrent en els temps que corren- "encara desconeixem les partides pressupostàries amb què podrem comptar".

El secretari general del Consorci Forestal de Catalunya, Joan Rovira, es lamentava a Diari de Girona que "els boscos es consideren infraetructures de segona". I ho argumentava amb un exemple: "seria impensable que davant un desastre natural que afectés les platges, es destinessin recursos a recuperar-ne només algunes, tot i deixar les altres malmeses. Doncs això és el que ha passat amb els boscos".

De 145.000 hectàrees de bosc que hi ha Catalunya, 35.000 van quedar afectades per la nevada. Per si no fos suficient, aquest any, per qüestió de la crisi, s'han retallat un 50% els ajuts per a la gestió i millora dels boscos.

Cal remarcar que les subvencions per a la nevada no són "a fons perdut", sinó que s'atorguen una vegada s'han realitzat els treballs de neteja per part del propietari i s'han presentat les corresponents factures.

Potser tant sigui els diners que s'hi destinin. Propietaris de bosc a les Gavarres expliquen que "és mentida que hi hagi tant de bosc recuperat". "Els que ho diuen es refereixen als camins principals, però els que hi entenem, i ens hi endinsem, sabem que hi ha un desastre absolut", expliquen. "Encara avui hi ha milers de tones de fusta per terra, que ningú no recollirà mai, es podrien carregar 40 o 50 camions a cada zona", asseguren. A més de la impossibilitat d'accedir a molts indrets -"l'Administració ho nega, segurament perquè ho desconeix"- adverteixen que tot plegat augmenta notablement el risc d'incendi.