L'efecte Ryanair continua penalitzant l'aeroport de Girona, que el mes de febrer va tornar perdre passatgers, en aquest cas un 32,6% respecte al febrer de 2010. Un efecte Ryanair que de ben segur es deixarà notar encara amb més contundència els propers mesos, ja que és a partir de març i sobretot de maig, que Ryanair es disposa a eliminar vols i rutes des de Girona. Fins al febrer, la pèrdua de passatgers s'ha explicat únicament per l'inici d'operacions des del Prat de l'aerolínia irlandesa i la consegüent disminució de freqüències a Girona. En tot el febrer van transitar per l'aeroport de Girona un total de 197.230 passatgers, en el que suposa un decens del 32,6%, el més important de tots els aeroports espanyols si se n'exceptuen un parell de residuals com Osca i Múrcia. Durant el mateix període, el Prat va notar també l'efecte Ryanair, però a la inversa: va augmentar-hi un 14,1% el trànsit de passatgers, cosa que en un aeroport de les seves dimensions equival a gairebé 300.000 viatgers més que al febrer de 2010.

Amb aquestes xifres, l'aeroport de Girona s'allunya dels primers llocs en el rànquing d'Aena i s'hi situa catorzè. Una situació que encara pot agreujar-se els mesos vinents. El Prat, en canvi, es consolida en la segona posició, només per darrere de Barajas.

Girona baixa també el nombre d'operacions (aterratges i enlairaments), en aquest cas un 32,9%.

Continua, en canvi, incrementant-se les tones de mercaderies en trànsit, en un fet atribuïble directament a la consolidació del Punt d'Inspecció Fronterera. Les més de 18 tones de mercaderies que van transitar per l'aeroport de Girona el febrer suposen un espectacular increment (que parla a les clares de les quantitats irrisòries que s'hi movien l'any passat) del 4,152%.

L'aeroport de Reus, com el de Girona, es veu perjudicat per l'inici d'operacions de Ryanair a Barcelona, i ha rebut 22.557 passatgers durant el mes de febrer , un 24,9% menys. Per la seva banda, el trànsit al total d'aeroports espanyols ha experimentat un notable increment, d'un 4,4% de mitjana, amb més de 12 milions de viatgers.