El president de Ryanair, Michael O'Leary, ha assegurat que si la Generalitat està disposada a ratificar el preacord signat amb el govern tripartit el passat novembre que suposava el compromís del Govern d'aportar 11,5 milions d'euros si la companyia transportava 4 milions de passatgers anuals, l'aeroport de Girona-Costa Brava pot tornar a la situació de creixement anterior a partir de l'octubre o novembre d'aquest any o si no a l'estiu del 2012.

El president de la companyia irlandesa va voler deixar clar que Ryanair no té intenció d'abandonar Girona, tot i la reducció d'operacions que vincula a la «falta de compromís» del nou govern de la Generalitat. «Si resol els problemes de finançament i diu sí a l'acord tornarem els avions al setembre o a l'octubre», va dir a TV3.

El president de Ryanair va celebrar aquest dimarts a Madrid una de les seves tradicionals rodes de premsa espectacle. En aquesta ocasió no es va disfressar de res, tot i que en d'altres aparicions se l'ha pogut veure de Cupido. Aquesta vegada, però, va optar per jugar davant els fotògrafs amb un avió de la companyia i els va dedicar amplis somriures. A més, les respostes a les preguntes dels periodistes les va fer assegut al respatller de la cadira.

Sobre la situació de Girona, O'Leary va voler deixar clar en primer lloc que tot i la reducció d'operacions que vincula a la «falta de compromís» del nou Govern amb la declaració d'intencions rubricada entre l'irlandès i l'anterior govern tripartit, Ryanair no té intenció d'abandonar Girona.

Part del mal ja està fet

Ara bé, per tornar als ritmes de creixement anterior, Ryanair ha instat la Generalitat a recuperar i rubricar la declaració d'intencions que la companyia va signar amb l'anterior Govern i que preveia destinar-hi 7,5 milions d'euros més 4 d'addicionals, un total d'11,5, per continuar operant a Girona si la companyia es comprometia a portar 4 milions de passatgers anuals. Si es ratifica aquest preacord, O'Leary creu que es pot recuperar el ritme de creixement de Girona a partir de l'octubre o novembre d'aquest mateix any o si no a l'estiu del 2012.

Sobre el panorama general a Catalunya, O'Leary va afirmar que a Catalunya la companyia té previst seguir creixent, a Reus i a Barcelona. Per a l'aeroport de Lleida no s'espera cap canvi aquest 2011 i se seguirà la mateixa línia que l'any anterior.