La pluja donarà una petita treva avui als gironins, ja que el Servei Meteorològic de Catalunya només ha anunciat precipitacions febles al Pirineu i en alguns punts aïllats de la demarcació aquest matí; i pluges més disperses a la tarda. A principis de la setmana vinent es repetiran els episodis de pluja d'ahir.

Avui també ha de millorar la visibilitat, ja que els núvols que van dominar dissabte també desapareixeran i tan sols estaran mig ennuvolats alguns sectors puntuals -d'acord amb l'avançament del mateix servei.

Pel que fa a les temperatures, les mínimes encara baixaran una mica més que ahir -tot i que de manera moderada- i se situaran entre els 2 i el 7 graus a la zona de la costa, oscil·laran entre 1 grau negatiu i 4 de positius al Pirineu i aniran d'1 a 6 graus a la resta. En canvi, les temperatures màximes seran lleugerament més altes i, en general, se situaran entre els 14 i els 19 graus.

L'estat de la mar també s'espera que sigui més calmat que ahir i a la Costa Brava bufarà vent de component sud, entre fluix i moderat; hi haurà mar de fons de l'est i s'anirà de la maregassa a la forta maror. Si pel que fa a pluges la situació de Girona avui serà d'impàs, l'Agència Estatal de Meteorologia ha advertit que a la demarcació estarà activada l'alerta per risc d'allaus. En canvi, les pluges que ahir van afectar les comarques gironines avui s'estendran a gairebé el conjunt de l'Estat i les precipitacions localment fortes s'esperen a Andalusia i Canàries, on s'activarà l'alerta groga per risc de pluges en la majoria de províncies.