Travessar un riu malgrat haver-hi perill de riuades és un fet comú i una imprudència greu. L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, va advertir que "imprudències greus" com les protagonitzades pels quatre joves del municipi "no sempre acaben bé" i va recordar que l'any 2008 va morir un jove de la localitat en circumstàncies similars. Cada cop que hi ha un temporal i risc de riuades la Policia Municipal senyalitza i barra el pas de les passeres però molta gent no fa cas d'aquestes senyalitzacions i les retira.

Fonts dels Mossos d'Esquadra van assegurar que aquest tipus d'actituds són molt comunes i es van queixar del poc seny de la gent. Van recordar que les senyalitzacions hi són per alguna cosa i que lamentablement la gent subestima el perill o creuen que amb cotxes potents tipu tot ?terreny podran travessar el riu sense calcular la força de l'aigua.

Els Mossos també van explicar que cal fer servir el sentit comú ja que moltes vegades hi ha gent que treu les balises que prohibeixen el pas per una riera i és possible que el següent conductor que hi passi no la vegi.