La malastrugança per al sector turístic que vaticinaven unes previsions meteorològiques que ruixaven la Setmana Santa sembla que ha quedat només en remor de fons a jutjar per les valoracions dels empresaris del sector, els quals han complert les expectatives superant lleugerament l'ocupació del 2010.

La satisfacció és generalitzada en els hotels de la Costa Brava centre, on l'ocupació mitjana s'ha situat al voltant d'un 70%. El gerent del grup, Martí Sabrià, considera aquesta xifra lleugerament "millor" que la de l'any 2010 però reconeix que les expectatives de pluja han fet enrere alguns turistes d'última hora que s'han replantejat la destinació de platja. Aquesta visió és compartida per la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines que, en termes generals, xifra en gairebé un 10% més l'increment d'ocupació hotelera i especifica que a la zona de la Selva Marítima aquest augment podria situar-se en un 15%. Com a exemple il·lustratiu exposa el cas de Lloret de Mar, on gairebé s'han llogat totes les habitacions.

Els registres més baixos corresponen a la comarca de la Gar?rotxa, la Cerdanya i el Ripollès, on no s'ha arribat al 60% de reserves, com sí hauria passat a la zona de Girona i radial. El gremi relaciona aquest estancament amb el fet que la major part de les pistes d'esquí han finalitzat la temporada. El president de la Confederació Espanyola d'Hotelers i Allotjaments Turístics, Joan Molas, també s'ha pronunciat en aquest sentit en assegurar que l'afluència ha "punxat una mica" al Pirineu.

Les cases de turisme rural també preveien bones ocupacions per aquesta Setmana Santa i a falta de tancar xifres definitives, des de Turisme Rural Girona creuen que s'hauran complert les expectatives amb ocupacions d'entorn el 90% si les cases es llogaven senceres i d'un 70% si eren per habitacions.

Aeroport

La congratulació pels resultats també ha vingut de la mà del secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, qui ha puntualitzat que Espanya ha rebut enguany un 7% més de vols internacionals. Ho corrobora la informació facilitada per l'aeroport de Girona, on malgrat que cap dels avions s'ha enlairat completament ple s'han registrat més entrades de turistes que no pas sortides.

L'estimació prevista per Aena fixava en 450 les operacions de vol entre dimecres i dilluns de Pasqua, que van assolir el pic màxim dimecres, amb 78 operacions i 14.736 seients ofertats. Tanmateix, des de divendres 15 fins ahir s'haurien posat a disposició dels usuaris un total de 151.124 places.