La Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) es lamenta que el Govern, "una vegada més, doni l'esquena als autònoms" en el pla contra l'economia submergida que previsiblement aprovarà divendres en Consell de Ministres.

"El pla no serà efectiu si no preveu mesures dirigides a fer aflorar l'activitat del milió d'empresaris fantasma que s'estima que hi ha a Espanya", indiquen en un comunicat.

L'organització defensa que "les mesures proposades obvien que el gruix de l'ocupació submergida està associat a les activitats d'empreses irregulars, especialment en els sectors de la construcció i afins i el transport, que no tan sols no cotitzen, ni com a empresaris ni pels seus treballadors a la Seguretat Social, sinó que tampoc tributen a Hisenda".

ATA considera que el Ministeri de Treball "no encerta en el seu diagnòstic" en no incloure en el pla el milió d'activitats econòmiques no declarades. "El Govern més que centrar els seus esforços a buscar una solució al problema de l'economia submergida, fa la sensació que el que pretén és aflorar alguns llocs de treball per reduir l'escandalosa taxa d'atur", conclou.