personal de tots els centres gironins es van sumar a les protestes.El que havia de ser una concentració, es va acabar convertint en una manifestació. Josep Maria Fonalleras i Maria Mercè Roca van llegir un manifest contra les retallades. Els manifestants, a plaça Catalunya.

Aproximadament 2.000 professionals sanitaris de totes les comarques gironines van sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a les retallades de Salut. Els metges, infermeres i la resta de personal sanitari van desafiar una intensa pluja per sumar-se a la primera protesta que el conjunt del sector a la demarcació organitza contra les mesures de la conselleria que lidera Boi Ruiz.

Inicialment, la protesta del 28-A havia de ser una concentració davant la nova seu de la Generalitat a Girona. No obstant, la massa de bates blanques i pancartes va començar-se a desplaçar pels voltants de l'edifici del Santa Caterina i va desembocar en una manifestació que va envoltar la plaça Catalunya i va seguir per l'avinguda de Sant Francesc i Gran Via per acabar novament davant l'edifici del Govern.

A més del personal sanitari, la protesta també va ser secundada per diverses entitats i representants de la classe política com Joan Boada o Joan Olòriz, d'ICV, o Biel de Montserrat de la CUP. També van donar suport a la manifestació representants de la societat civil, com els escriptors Josep Maria Fonalleras o Maria Mercè Roca.

En aquest sentit, Fonalleras va llegir un manifest en el qual va criticar les retallades socials i va instar a la població a "indignar-se per fer que els nostres drets no quedin malmesos". També va llegir un escrit Roca, que va destacar que "les retallades han provocat inseguretat i alarma, unes retallades que estan acabant amb un dels pilars pels quals ens sentim universals".

Despres de cada parlament els sanitaris van fer-se sentir amb xiulets i crits de protesta contra el Govern i el Departament de Salut, i demanant la dimissió del conseller Boi Ruiz.

"No més passos enrere"

Al cap de la manifestació els màxims representants sindicals dels hospitals i àrees bàsiques de salut de Girona portaven una gran pancarta en la qual es podia llegir "la salut no pot patir retallades". La presidenta de la Junta de Personal de l'hospital Trueta, M. Àngels Rodríguez, va declarar que els treballadors "no estan disposats a fer un pas enrere amb una retallada que afecta les llistes d'espera, els quiròfans i, en conseqüència, els usuaris", i va anunciar que ?seguirien amb les protestes perquè "és mantingui la qualitat assistencial".

En la mateixa línia va manifestar-se David Oliver, de Satse, en afirmar que "cada dimecres seguirem amb les manifestacions al Trueta tal com també fan els nostres companys del Santa Caterina". Ramon Serna, de Catac, va denunciar que "Salut i el conseller ens estan enganyant miserablement fent-nos creure que estan a favor de la sanitat pública quan en realitat el que volen és afavorir descaradament un model de sanitat totalment privat". El portaveu de Metges de Catalunya, Josep Vilaplana, es va mostrar "molt satisfet" per la protesta i va criticar la mala gestió del Govern en la tisorada.