El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reconegut per primera vegada que la retallada de vols de Ryanair a l'aeroport de Girona pot comportar la destrucció de llocs de treball. En una resposta per escrit a una pregunta de la diputada d'Esquerra Republicana Carme Capdevila, Recoder va afirmar que la decisió de la companyia irlandesa de volar des de Barcelona "afecta en certa mesura el conjunt d'operacions a Catalunya".

Segons Lluís Recoder, l'impacte de la pèrdua de llocs de treball a Girona no se sabrà fins a finals d'any, quan es vegi si l'aeroport de Vilobí d'Onyar ha perdut o no passatgers.

Malgrat el temps que demana el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, les dades corresponents a l'activitat dels primers quatre mesos publicades aquesta setmana pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç apunten que l'aeroport Girona-Costa Brava ha perdut un 21,6% de passatgers repecte al mateix període de l'any passat.

Decisió unilateral de Ryanair

En la mateixa resposta parlamentària, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va reiterar que la reducció de vols és una decisió "presa unilateralment" per Ryanair i que incompleix els acords vigents.

El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya va publicar aquest mateix dimarts la resposta que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va donar a la diputada d'ERC Carme Capdevila, sobre el nombre de persones que es quedaran a l'atur amb la reducció del nombre de vols anunciada per Ryanair a Girona.

El conseller, que va contestar la pregunta amb data 3 de maig, inicia la seva resposta remarcant que la reducció del nombre de vols de l'aerolínia irlandesa a la instal·lació gironina "és una decisió presa unilateralment" per la companyia i que, d'aquesta manera, incompleix els acords vigent en el conveni de 2011.

De la mateixa manera, en el seu escrit, Lluís Recoder reconeix que la negociació continua oberta amb l'objectiu de tancar acords futurs que, segons assegura, es podran concretar un cop s'hagi aprovat el pressupost de la Generalitat per al 2011.

Finalment i referent als llocs de treball, Lluís Recoder afirma que la decisió de volar a Barcelona presa per part de la companyia Ryanair "afecta en certa mesura" el conjunt d'operacions a Catalunya.

El conseller de Territori i Sostenibilitat entén que el nombre de llocs de treball que es perdran dependrà del nombre de passatgers que continuïn volant des de Girona; però no només d'aquest factor sinó també -segons apunta- d'aquells turistes que arriben a les instal·lacions del Prat però, en canvi, tenen com a destinació les comarques de Girona. Lluís Recoder va dir, en aquest sentit, que caldrà esperar fins a finals d'any per tal de poder conèixer les dades de moviments de passatgers i, per tant, saber si s'han destruït llocs de treball.