Tal com estava previst, les inversions de la Generalitat a Girona es continuen reduint. El pressupost per enguany a la demarcació és de 178.998.425 euros, la qual cosa significa un 20,25% menys que l'any 2010. I des del 2009, el descens ha estat del 51,65%. Entre les principals inversions destaquen el desdoblament de la C-31 entre Palamós i Castell-Platja d'Aro (23,3 milions), l'hospital transfronterer de la Cerdanya (uns 14 milions), el nou Palau de Justícia de Girona (13,6 milions) i el nou hospital d'Olot (10,58 milions). A més, malgrat que no és directament imputable a Girona, la Generalitat també destinarà 153,7 milions al desdoblament de l'Eix Transversal des de Cervera fins a Caldes de Malavella. Per comarques, la que més diners rebrà serà el Baix Empordà, amb 33 milions, mentre que la menys serà el Pla de l'Estany, amb 1,4 milions. I per àrees, bona part de les inversions més destacades seran en escoles i equipaments sanitaris, mentre que disminueixen considerablement les partides de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

La xifra de gairebé 179 milions d'euros inclou, a banda de les actuacions finançades directament per la Generalitat, aquelles que seran finançades per fórmules específiques. Es tracta d'una part de la C-31 entre Palamós i Castell-Platja d'Aro i de la millora de la C-31 entre Verges i Torroella de Fluvià, que es financen a través del mètode alemany, el nou Palau de Justícia, que es finança a través del dret de superfície, i el desdoblament de l'Eix Transversal i la C-17 entre Centelles i Ripoll, que es fa a través d'una concessió.

Per comarques

, l'Alt Empordà rebrà 15,88 milions, menys de la meitat dels 33 de l'any passat. Les actuacions més destacades seran el nou parc de bombers de Llançà (1,6 milions), el nou CEIP Sant Sebastià-Zer Requesens (1,6 milions) i l'escola Joaquim Vallmajó de Navata (gairebé 1,5 milions). A més, també destaquen diverses partides destinades a l'equipament i mobiliari de la presó de Figueres, que ha d'obrir abans de l'estiu de 2012; uns 625.000 euros per al dic de protecció de Llançà i 100.000 per a la nova llotja del peix (l'anterior va quedar destrossada pel temporal de llevant de Sant Esteve de 2008) i 848.000 euros per a l'IES Cap Norfeu de Roses.

El Baix Empordà

, amb gairebé 33,8 milions d'inversió, serà la comarca que més diners rebrà de la Generalitat. A banda dels diners destinats a continuar amb el desdoblament de la C-31, les principals inversions seran per a escoles. Concretament, l'IES Riudaura de Castell-Platja d'Aro s'emportarà gairebé 4 milions, el CEIP Pi Verd de Palafrugell 3,8 milions i l'escola Vilarromà de Palamós 2,06 millions, entre altres. Fora de l'àmbit educatiu, també destaquen l'endegament del tram final del riu Ridaura a Castell-Platja d'Aro ( 1,5 milions d'euros) i la substitució de la canonada entre el Pasteral i l'ETAP de Montfullà (3,4 milions).

A la Garrotxa

, l'obra que destaca per sobre de totes les altres és el nou hospital d'Olot, que s'endurà 10,58 dels 23,5 milions que rebrà la comarca. Les altres inversions destacades de la zona seran els 3,18 milions per a l'escola El Morrot d'Olot, els 2,6 per a l'escola Sant Roc també de la capital garrotxina i gairebé dos milions per al CEIP Rocalba de Sant Feliu de Pallerols.

El Gironès

, per la seva banda, rebrà 18,6 milions. La inversió més important seran els 4,22 milions que es destinaran a les obres de l'edifici annex prefabriat de l'hospital Josep Trueta, on s'ubicaran provisionalment els mòduls de consultes externes. Aquest és un mòdul relacionat ja amb el projecte del nou hospital, tot i que de moment s'utilitzarà per deixar més espai en l'actual. A més, hi haurà altres inversions al Trueta, per tal de comprar maquinària, material informàtic i equipaments per a l'Institut Català d'Oncologia, entre altres. També es destinaran uns dos milions a l'hospital Santa Caterina i, en l'àmbit educatiu, la principal inversió serà per al CEIP el Pla de Salt, que rebrà 2,17 milions.

El Pla de l'Estany

serà la comarca que menys inversions s'emportarà: en total, només 1,43 milions. Les més destacades seran l'escola Can Puig de Banyoles, que s'emportarà 844.107,72 euros, i el consultori local de Porqueres, que en rebrà 360.000.

La Generalitat invertirà al Ripollès 11,2 milions d'euros, dels quals les principals partides seran per a la construcció d'un pas a nivell sota les vies del tren cremallera a Queralbs, que rebrà 2,47 milions, i l'IES Abat Oliva de Ripoll, que se n'emportarà 1,2. A més, encara que no sigui imputable a les comarques gironines, es destinaran 37,4 milions al desdoblament de la C-17, entre Centelles i Ripoll.

Dels 26,6 milions que rebrà la Selva, 7,3 aniran a parar al nou dic d'abric de Blanes, repartits en diferents partides. La resta d'actuacions seran estaran més repartides, i moltes d'elles relacionades amb equipaments escolars: 3,5 milions per a l'institut escola de Lloret de Mar; 1,6 milions per a l'escola de Maçanet de la Selva; 1,1 milions per al CEIP Salvador Espriu de Vidreres o gairebé un milió per al CEIP Verdaguer de Sils. En l'àmbit de carreteres, a més, es destinaran 1,4 milions d'euros a l'ordenació d'accessos a la C-63.

Finalment, a la Cerdanya, l'obra estrella serà, sense dubte, l'hospital transfronterer, que s'emportarà 13,97 milions. I això només les obres de l'edifici, ja que a més es destinaran 1,5 milions més per implantar els sitemes d'informació de la fundació de l'hospital, així com diversos milers d'euros més destinats que estaran destinats a altres conceptes.