El subdirector de serveis a la comunitat educativa de la conselleria i encarregat de dirigir l'EduCAT 2.0, Jordi Baldric, va explicar que el Departament té els recursos disponibles perquè els centres que decideixin con­tinuar amb l´«1X1» tinguin l'aportació necessària per tal que «al llarg del mes de setembre» els alumnes puguin tenir el seu ordinador. En aquest cas, les famílies aporten 150 euros i la Generalitat la mateixa quantitat, a la qual s'han de sumar 35 euros per continguts i entorns virtuals d'aprenentatge.

En el cas de Primària i els ordinadors per aules, Baldric va informar que els portàtils s'aniran rebent «al llarg del curs», ja que l'EduCAT 2.0 no exigeix el treball exclusiu amb l'ordinador i per tant, «no és crític» no tenir-ne a principi de curs.

En el cas de les escoles concertades, Rigau ha informat que aquelles que ja aplicaven 'l«1X1», rebran el mateix tractament que les públiques. D'altra banda, no ha concretat què passarà amb les dotacions d'ordinadors a primària, ja que ha dit que encara s'està treballant amb aquest sector. La consellera ha remarcat que en els pressupostos d'aquest any, el Govern ha volgut prioritzar l'escola pública. En total, la Generalitat preveu una inversió de 22 milions d'euros per aquest programa, que es complementaran amb 20 milions més que provenen del Govern espanyol.

La conselleraRigau, així com també Jordi Baldric, van argumentar que diversos informes, entre ells un del Consell d'Avaluació de Catalunya, han mostrat que el fet que cada alumne disposi d'un ordinador no es tradueix necessàriament en una millora dels resultats acadèmics. Per això, han optat per un sistema més «flexible» que aprofiti els beneficis de les noves tecnologies però també dels llibres de text.