El convergent Salvador Balliu és el nou alcalde de Caldes de Malavella després d'assegurar-se un govern en minoria per als propers quatre anys amb el PSC i després que ahir fos investit amb el vot afirmatiu de vuit regidors i l'abstenció de la PIC, amb quatre edils. I és que tots els candidats dels altres grups van decidir que fos la candidatura de CiU la que optés a l'alcaldia, excepte el PP, que va mantenir la seva candidata i es va votar a si mateix.

El nou alcalde de Caldes va demanar durant el seu discurs d'investidura a tots els regidors que treballin pel poble i que "s'oblidin dels colors polítics" i que "tinguin responsabilitat i seny". Balliu és conscient que li esperen quatre anys en un govern en minoria i per això va recordar que està obert al diàleg amb tots els altres quatre grups (PIC, ERC, PP, ICV) que formaran l'oposició.

El discurs del principal grup a l'oposició i que fins ara havia estat al govern, el de la PIC, es va centrar en recordar el perquè de la seva abstenció quant a la investidura de Balliu. Joan Colomer, l'alcalde sortint, va assegurar que CiU en guanyar les eleccions, si bé va proposar-los un pacte i els van citar un dia, al "final no hi va haver aquesta trobada" i per això, va criticar l'actitud del partit de Balliu "perquè fins al cap d'una setmana ells ens van dir que s'hi havien repensat i per la manca de respecte" es van abstenir.

En tancar el ple, el nou alcalde va anar a passar revista al cos de Policia Local, tal i com va fer abans del ple l'alcalde sortint.