El ple per constituir el nou Ajuntament de Sant Julià de Ramis va començar puntual a les 12 del migdia i amb una sala plena de gent. Les cartes de tots els partits, malgrat fer una votació secreta, ja estaven sobre la taula i Narcís Casassa reeditava l'alcaldia per tercera vegada. Aquesta, però, ho fa amb minoria i amb el suport d'UDM. Durant la seva exposició, el ja de nou alcalde de Sant Julià va obrir les portes a entrar a formar part del govern municipal a les formacions de M-1972 i al Bloc Municipal. Mentre que a CiU li va estendre la mà per arribar a un consens en aquells projectes "estratègics" pel poble.

El PSC, amb Narcís Casassa, acaba de començar a caminar en la que serà la seva tercera legislatura consecutiva. La diferència, tal i com subratlla l'alcalde, és que aquesta ho haurà de fer amb minoria.

"Els resultats electorals ens han deixat un escenari molt obert i amb moltes alternatives", va indicar que agraïa el suport d'UDM "esperant que la confiança s'incrementi i es reforçi" durant els propers quatre anys.

Mentre que als caps de llista del Bloc Municipal, Xavier Sayols, i de M-1972, Sixte Galià, els va agrair la seva "predisposició" i els va instar a "valorar la seva possible entrada al govern".

Respecte al govern en minoria, Casassa va manifestar que aquesta legislatura es planteja com un "repte nou per aconseguir complicitats" i va assegurar que seran "efectius, eficients i legítims".

El seu soci de govern, Pere Pujolràs (UDM), va reiterar el seu "compromís a atendre les demandes" i per "liderar projectes de qualitat que millorin la coalició dels diversos veïnats". "No volem excloure ningú", va afegir.

La formació principal a l'oposició serà CiU, amb quatre regidors. El seu portaveu, Jordi Pairó, va dir que han fet una "oposició responsable" però que malgrat tot "no ha estat possible assolir cap pacte" i, per tant, "toca estar a l'oposició". Pairó va apuntar que faran una oposició "constructiva" i que buscaran el consens "pels grans acords".

Per part seva, tant Sa?yols com Galià van refermar la seva decisió de quedar-se a l'oposició. El cap de llista de Bloc Municipal va apuntar queno espera una polítca "de continuïtat sinó de canvi", mentre que el de M-1972 va assegurar "empemta i il·lusió".

Respecte a la volguda independència de Medinyà que defensa M-1972, l'alcalde Narcís Casassa va expressar el seu desig que d'aquí quatre anys aquest nucli que ara encara pertany a Sant Julià pugui escollir el seu propi alcalde.